Vianočné akcie na spotrebáky aj hypotéky odpúšťajú najmä poplatky

Autor: Andrej Dorič
09.12.2013 (07:00)

Do Vianoc ostávajú už len dva týždne, ale banky už začali lákať klientov na akciové spotrebné a hypotekárne úvery pred niekoľkými mesiacmi. Ponúkajú najmä rôzne zľavy z poplatkov, ale aj výhodné úroky. Prehľad všetkých akcií a zliav vám prinášajú BANKY.sk .  
 
Najčastejší bonus bánk pred Vianocami je odpustenie poplatku za odklepnutie spotrebného úveru. Tu môžete ušetriť niekoľko percent z požičanej sumy.

Tatra banka klientom, odpúšťa poplatok za poskytnutie úveru, kde ušetríte 2% z úveru, minimálne 30 eur, maximálne 300 eur. Tento poplatok odpúšťa aj Slovenská sporiteľňa, ktorá vám do konca roka ponúka aj odpustenie poplatku za predčasné splatenie a za mimoriadnu splátku úveru. Navyše vám poskytne 30 eur v hotovosti ako vianočný bonus, ak si u nej vezmete úver na čokoľvek.

Unicredit Bank tiež do konca roka nebude od vás žiadať poplatok za poskytnutie spotrebného úveru. Navyše sľubuje fixný 7% úrok pre každého. Aby ste mali nárok na tento úrok, musíte splniť dve podmienky- úver si musíte poistiť a zároveň mať v tejto banke účet. Tak zaplatíte banke navyše niekoľko eur mesačne a ona si vykompenzuje stratený poplatok.

Po stromček má pre vás prekvapenia aj VÚB banka. Ako ďalšie veľké banky odpúšťa poplatok za úver a môžete si u nej vybrať „Štastný mesiac“ kedy nebudete musieť platiť splátku.

Odporucame

Lákavé refinancovanie s podmienkami

 

Menšie banky lákajú pred Vianocami klientov na refinancovanie starých úverov. OTP banka ponúka odpustenie poplatku za poskytnutie spotrebného úveru a navyše môžete získať nižší úrok až o 3,20 %ročne oproti splácaným úverom. Samozrejme aj tu sú podmienky zľavy ako mať v banke účet a poistenie úveru.

Poštová banka dokonca sľubuje odpustiť platenie úroku v druhej polovici splácania úveru. Napríklad ak si zoberiete úver na 6 rokov, prvé tri roky splácate úrok aj istinu, a ďalšie tri roky splácate iba istinu. Aj pri tejto zľave musíte mať v banke účet.

Prima banka láka na svoje spotrebáky sľubom, že vám po roku a pol splácania vráti poplatok za úver a po splatení úveru vám dokonca vráti 10 mesačných splátok. Aby ste svoje peniaze dostali späť nesmiete so splátkou meškať, musíte mať v banke účet a splácať úver 10 rokov.

Podobné odpustenie úroku v poslednom roku splácania má aj Sberbank. Tiež nesmiete so splátkami meškať a mať u nej úver aspoň na 4 roky.

Raiffeisen bank v rámci vianočnej akcie sľubuje vrátiť 3% z požičanej sumy na váš účet. Čím viac si požičiate, tým vyššia bude vaša odmena, tvrdí banka. Aj tu musíte mať u nej účet.

Online banky tiež nie sú pozadu s vianočnými akciami. ZUNO ponúka 50 eurové bolestné, ak vám nedá nižší úrok ako konkurencia. Podmienky si pozrite tu. 

Zľavy na hypotékach


Vianočné akcie pri hypotékach sa tiež zameriavajú na odpustenie poplatkov, ale aj na výhodné úroky.

mBank ponúka úrok pod 3%, ale len vtedy , ak si zvolíte 3 ročnú fixáciu, zoberiete si úver len na polovicu hodnoty bytu a úver si pripoistíte.

Oberbank vám odpustí poplatok za poskytnutie úveru, ale iba vtedy ak si vyberiete fixáciu úroku na 2, 3 alebo 5 rokov.

Prima banka vsadila na ponuku rovnakých úrokov vo výške 3,4% pri hypotékach pre všetkých, ale len pri trojročnej fixácii. Navyše musíte úver na bývanie splácať z jej účtu. S rovnakým úrokom pre všetkýchdokonca pod 3% láka klientov aj UniCredit Bank, tiež pri trojročnej fixácii. Bonitnejší klienti zrejme túto akciu nebudú až tak využívať.

Pod 3% ponúka hypotéku aj VÚB banka, ale musíte si u nej požičať viac ako 60 000 eur, mať dobrú bonitu a požičať si na 80% hodnoty domu.

Tatra banka vsadila na online služby a ponúka lacnú hypotéku s online konzultáciou a kreditkou bez poplatkov na rok. Je zaujímavé, že na akcii nemá žiadne podmienky.
Foto: BANKY.sk