Na stavebnom sporení bude treba sporiť kvôli prémii viac

Autor: Andrej Dorič
12.12.2013 (07:00)

Stavebné poisťovne naháňajú zákazníkov k uzavretiu zmlúv ešte v tomto roku. Aké majú na to dôvody?  
 
V prvom rade chcú využiť plánované zmeny v spôsobe získania štátnej prémie na sporení, ktoré sa od nového roka sprísni. V tomto roku získate prémiu štátnu prémiu vo výške 66,39 eur ak si ešte do konca roka založíte stavebné sporenie a vložíte tam 577, 30 eur. 

Od januára budúceho roka bude potrebné si nasporiť 781,06 eur na získanie maximálnej štátnej prémie. Mesačne si budete musieť nasporiť v roku 2014 o 17 eur viac než v tomto roku.

„Pre klienta to síce znamená, že pre získanie plnej prémie bude potrebné vložiť na účet stavebného sporenia počas roka vyšší vklad, je pozitívne, že maximálna suma 66,39 eur, ktorú môže sporiteľ získať, zostáva zachovaná,“ informuje Daniela Vlčková hovorkyňa Wüstenrot stavebnej sporiteľne. 

Neprehliadnite

Ešte v tomto roku


Sporiteľne preto umožňujú záujemcom zakladať si sporenie a vkladať na úšet až do posledného dňa v tomto roku. Rozdiely medzi nimi však existujú

“ Už niekoľko rokov môžu sporitelia aj v posledný deň roka vkladať peniaze pomocou platobných kariet cez POS terminály u našich obchodných zástupcov,“ uvádza Miloš Blanárik z komunikačného oddeleniaPrvej stavebnej sporiteľne.

Vlčková z Wüstenrotu radí peniaze vkladať cez poštovej poukážku ešte 23.decembra. V prípade online prevodu je lepšie to urobiť príkazu 30.12. a vklad v hotovosti cez niektorú z partnerských bánk sporiteľne môžete urobiť aj na Silvestra. Tento dátum platí aj v prípade vkladu cez platobnú kartu či cez POS terminál vo Wüstenrote.

Vkladom v hotovosti v pobočkách ČSOB banky môžete vložiť peniaze aj do ČSOB stavebnej sporiteľne.

Výhody sporenia


Všetky sporiteľne ponúkajú v budúcom roku isté výhody pri stavebnom sporení. Jednotné je úročenie vo výške 2 % a štátna prémia najviac 66,39 eur.


V ČSOB Stavebnej sporiteľni ponúkajú navyše:
  • 100% zľavu z poplatku za uzatvorenie zmluvy do 15.12.
  • pásmové úročenie s úrokovým bonusom do 9%,
  • darčekový cestovný poukaz v hodnote 100 eur

Prvá stavebná sporiteľňa ponúka:
  • Ročné zhodnotenie vkladov takmer 5 % pri 6-ročnom sporiacom cykle
  • V prípade potreby „rýchlych“ peňazí možnosť využiť medziúvery aj bez počiatočného vkladu a predchádzajúceho sporenia 
  • Uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení za poplatok len 20 eur
  • Možnosť splatenia stavebných úverov mimoriadnymi splátkami alebo aj jednorazovo predčasne bez akýchkoľvek poplatkov
 
Foto: BANKY.sk