Banky v októbri znižujú úroky na termínovaných vkladoch

Autor: Andrej Dorič
16.10.2014 (10:00)

Od začiatku októbra viaceré banky reagovali na zníženie základnej úrokovej sadzby Európskou centrálnou bankou ďalším poklesom úrokov na termínovaných vkladoch. BANKY.sk Vám prinášajú prehľad a porovnanie týchto zmien. 

Od 1.októbra ČSOB znížila úroky na termínovaných účtoch v eurách pri všetkých viazanostiach, v priemere o dve desatiny percentuálneho bodu. Pri ročnej viazanosti je nová úroková sadzba 0,40%, pri dvojročnej 0,50%. Ak si uložíte peniaze v tejto banke na tri roky dostanete po novom úrok iba 0,60% namiesto pôvodných 0,80%.

ZADAJTE OTÁZKU DO HYPOTEKÁRNEJ PORADNE


Tatra banka zosekala úroky na českých korunách


Tatra banka znižovala úroky na viazaných vkladoch tiež od začiatku tohto mesiaca. Zmeny sa dotkli účtov v českých korunách, anglických librách a amerických dolároch.

Pri termínovaných účtoch v českých korunách úrok poklesol pri ročnej viazanosti o jednu desatinu percentuálneho bodu, konkrétne na 0,10% za rok a pri polročnej viazanosti spadol na 0,10% z 0,20%.

Naopak úroky rástli na vkladoch v librách aj v dolároch, ale iba mierne a ostávajú na nízkych úrovniach. Podrobný prehľad úrokových sadzieb na termínovaných účtoch v librách nájdete tu.

Odporucame

VÚB banka sekala úroky o desatinu percenta


Napokon úroky na eurových vkladoch zmenila smerom dole aj VÚB banka. Po novom tam zarobíte na ročnom vklade len 0,30% namiesto 0,40%. Na trojročnom vklade zarobíte len 0,5% ročne oproti 0,60% v minulosti.

V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť top 5 bánk, ktoré aktuálne ponúkajú najlepšie zúročenie, ak si chcete na termínovaný účet v eurách uložiť sumu 5 000 eur po dobu jedného roku.

Banka Úroková sadzba za rok
Sberbank 2,00%
  Prima banka 0,80%/1,80%*
Privat banka 1,70%
BKS 1,60%
OTP banka 1,50%
 
*zvýhodnený úrok platí pre termínované vklady otvorené po dátume zriadenia Osobného účtu
 
Foto: Ivan Sedlák