Slovenská sporiteľňa predáva HZL v objeme 5 mil. eur

12.05.2016 (20:00)

Predaj ukončí najneskôr 30. mája tohto roka.

Slovenská sporiteľňa začala s predajom hypotekárnych záložných listov (HZL) v celkovej výške 5 mil. eur. Predaj ukončí najneskôr 30. mája tohto roka. Splatnosť emisie je 1. júna 2021. Ako ďalej banka informovala, emisiu tvorí 5 tisíc cenných papierov s menovitou hodnotou tisíc eur. Hypotekárne záložné listy nebudú úročené pevnou ani premenlivou sadzbou. Výnos pre investora predstavuje rozdiel medzi cenou v deň predaja, resp. splatnosti a emisnou cenou. Výnos do splatnosti predstavuje 0,946 % p.a.

1. stávka na Premier League za 20 EUR úplne bez rizika!


Emisný kurz je stanovený na 95,4 % menovitej hodnoty cenného papiera. Ponuka je určená výhradne fyzickým osobám. Minimálna výška objednávky nebola stanovená, maximálna výška objednávky je 500 tis. eur. V súvislosti s upísaním sa investorom neúčtujú žiadne poplatky. V prípade potreby môžu investori cenné papiere predať kedykoľvek na Burze cenných papierov v Bratislave prostredníctvom Slovenskej sporiteľne alebo ktoréhokoľvek obchodníka s cennými papiermi.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa Slovenská sporiteľňa začlenila do finančnej skupiny Erste.

Zdroj: SITA, Foto: Ivan Sedlák