Novinky v internet a mobil bankingu: Prehľad a personalizácia

Autor: redakcia Banky.sk
25.08.2016 (08:00)

Finančné domy v rámci online trendov pridávajú do aplikácii viac funkcií, personalizujú ich a sprehľadňujú.





V ére internetu a mobilov si banky na Slovensku uvedomujú, že musia zákazníkom ponúknuť niečo navyše k bežným bankovým službám. Preto im núkajú stále viac služieb cez online prostredie - či už cez internet alebo mobil banking. Banky.sk zisťovali, čo sa za posledný rok na poli týchto služieb zmenilo a čo chystajú banky v najbližšom období.
 
CSOB 
ČSOB v tomto roku obohatila svoju aplikáciu SmartBanking o možnosť prihlasovať sa do nej pomocou odtlačku prsta. „Vďaka rozšírenej verzii aplikácie získajú cez widget alebo funkciu 3D touch tiež rýchly prístup k najpoužívanejším funkciám mobilného bankovníctva ako aj aktuálny kurzový lístok,“ vysvetľuje Andrea Lazar, riaditeľka Odboru riadenia masového segmentu ČSOB. V tejto banke pribudla v internetbankingu aj funkcionalita „Fondy“. Vďaka nemu môžete veľmi jednoducho získať prehľad zloženia svojho portfólia a informácie o histórii pohybov s prehľadom obchodov.
 
Nová verzia ČSOB SmartBanking prináša aj “skratky” k najpoužívanejším funkciám aplikácie. Priamo z domovskej obrazovky smartfónu sa klient prihlási napríklad do prehľadu pohybov, platobného formulára alebo IBAN skenera. Majitelia hodiniek Apple Watch môžu sledovať kurzový lístok ČSOB a prepočítať si menu v kurzovej kalkulačke.
 
Od mája 2016 začala ČSOB schvaľovať hypotéky online. O hypotéku môžete požiadať cez zabezpečenú klientskú zónu. Klienti si priamo vo svojom smartfóne môžu vybaviť aj cestovné poistenie.
 
VUB 
VÚB banka na konci júla obohatila svoj internet a mobil banking o nové funkcie. Online si už môžete zriadiť sporiaci účet či poistiť platbu. Pribudli tiež ďalšie možnosti personalizácie.
Online sporiaci účet si viete zriadiť k bežnému účtu, následne zadáte prvotný vklad a nastavíte pravidelné sporenie. „Systém vygeneruje Dodatok k zmluve o bežnom účte, ktorý podpíšete vybraným bezpečnostným prvkom a pošle vám informáciu o úspešnom otvorení účtu,“ vysvetľuje Mária Horecká, vedúca oddelenia e-Biznis VÚB banky.
 
Podobne ani pre poistenie vašich platieb nepotrebujete merať cestu do pobočky. Pomoc s platbami pre prípad dlhodobej pracovnej neschopnosti si nastavíte jednoducho. Vyplníte krátky dotazník, vyberiete si účet na úhradu poistného a skompletizujete údaje v žiadosti. “Po vygenerovaní poistnej zmluvy ju v internet bankingu podpíšete, autorizujete prvú platbu a trvalý príkaz,” dodáva Horecká.
 
Osobnejší ráz mobil bankingu v tejto banke získate tak, že si môžete zmeniť názvu vybraného produkt. ”Táto personalizácia je nastavená výlučne pre osobnú potrebu užívateľa, nebude teda figurovať v potvrdeniach či výpisoch a nebude ju vidieť ani iná oprávnená osoba k danému produktu,” dodáva odborníčka z VÚB banky.
 
V internet bankingu pribudla tiež možnosť roztriedenia platieb až do 15 kategórií. Výdavky sú zobrazované aj v koláčovom grafe a spolu s možnosťou nastavenia limitov v rozpočtových kategóriách. Podľa odborníkov je to vynikajúci systém na optimalizovanie výdavkov. Už na jeseň sa VÚB chystá opäť priniesť viaceré vylepšenia IB, či už v oblasti nákupu bankových produktov alebo v oblasti online správy financií.
 

Internet a mobil banking – odborné poradenstvo zdarma

 

Tatra banka 
V tomto roku Tatra banka priniesla nové riešenie kampaňovej ponuky predschváleného bezúčelového spotrebného úveru v internet bankingu a mobilnej aplikácii. “Klient má možnosť namodelovať si úver podľa vlastných predstáv, napríklad zvoliť si postupné čerpanie úveru, možnosť splatenia existujúceho úveru novým úverom, to všetko v novom grafickom prevedení,” informuje Júlia Gregáňová, vedúca oddelenia rozvoja a podpory Internet bankingu Tatra banky.
 
Banka tento rok tiež stihla zaviesť možnosť "bezpapierové podpisovanie" dokumentov. „Klient podpíše PDF dokumenty v pobočke v elektronickej podobe cez podpisový tablet a následne má dokumenty dostupné aj v Internet bankingu,“ vysvetľuje systém Zuzana Povodová, hovorkyňa banky.

Ďalšou funkcionalitou je Online manažment kariet, kde si klient môže sám nastaviť výšku denných limitov na svojich platobných kartách, povoliť kontinenty, na ktorých bude karta fungovať, či v prípade potreby platobnú kartu zablokovať.
 
Banka tiež uviedla Bilanciu majetku a záväzkov, ktorá prehľadne zobrazuje všetok majetok a záväzky, ktoré má klient nielen v Tatra banke, ale aj mimo nej. Novinkou je tiež možnosť nastavenia úvodnej stránky po prihlásení do Internet bankingu podľa vlastných predstáv.

SLSP 
Najväčšia banka na Slovensku ide tiež s trendom robiť viac vecí online. Zaviedla možnosť požiadať o spotrebný úver aj o zriadenie účtu online cez webkameru. „Proces je v oboch prípadoch jednoduchý a intuitívny, navyše netreba ani dodatočne podpisovať zmluvu cez kuriéra. Klient, ktorý má úver schválený v automatickom procese, uvidí peniaze na svojom účte už za pár minút,” vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.
 
Odporucame


mbank - male 
Online banka mBank spustila v tomto roku nové elektronické Centrum žiadostí, cez ktoré si vybavíte oficiálne dokumenty, potvrdenia či bankové referencie priamo cez svoje internetové bankovníctvo. “Príkladom môže byť potvrdenie o splatení pôžičky, potvrdenie o vlastníctve úverového produktu alebo banková referencia,” dodáva Tomáš Palovský, hovorca mBank. Takto ušetríte čas s chodením na poštu či do pobočky.
Klienti banky majú tiež možnosť zasielania elektronických výpisov k účtom a kreditným kartám v šifrovanej podobe kvôli bezpečnosti.
 
Zuno 
Zuno banka sa tento rok sústredila na vylepšenie mobilnej aplikácie, do ktorej pribudla možnosť cestovného poistenia bez nutnosti opustiť aplikáciu. Poistné je tak klientovi odrátané priamo z účtu.
Do mobilnej aplikácie Kreditka pribudli tiež nové funkcie. „Prvou je možnosť prevodu prostriedkov na vlastný alebo cudzí bežný účet,“ informuje Ivo Trávniček, hovorca ZUNO banky. Novinkou je aj prehľadnejšie rozdelenie transakcií, ktoré ste kreditkou urobili. Zuno banka ďalej plánuje kompletný redizajn svojej mobilnej aplikácie, do ktorej pribudnú nové funkcie.
 
Fio banka 
Fio banka najnovšie rozšírila možnosti založenia účtu na diaľku o ďalší spôsob, ktorý je plne elektronický bez nutnosti tlačiť dokumenty, dohodnúť si schôdzku s kuriérom či chodiť na pobočku. Banka ďalej sprístupnila nové vyhľadávanie a filtrovanie cez všetky účty a tiež možnosť meniť vzhľad aplikácie podľa toho, či klient preferuje viac priestoru, väčšie písmo, alebo naopak dáva prednosť tomu, aby na monitore videl čo najviac informácií naraz.


Prima banka
Prima banka
tento rok do IB zapracovala viaceré užitočné novinky. Praktická IBAN kalkulačka klientovi automaticky prevedie číslo účtu do IBAN-formátu. Klienti si cez IB tiež môžu meniť spôsob doručovania výpisov z papierovej formy na elektronické výpisy a naopak, prípadne aktualizovať niektoré kontaktné údaje ako napríklad e-mailovú adresu. Pre zvýšenie bezpečnosti používania platobných kariet si klienti môžu priamo cez IB zakázať alebo povoliť platby platobnou kartou na internete a tiež meniť spôsob prihlasovania do IB – namiesto použitia GRID karty si môžu aktivovať SMS autentifikáciu.

Foto: redakcia