Poplatky zdraželi aj v internetovej banke

Autor: redakcia Banky.sk
12.09.2016 (09:30)

Od 1.9.2016 je v platnosti nový sadzobník mBank. Pripravili sme pre vás prehľad poplatkov, za ktoré zaplatíte viac.




Sporiaci účet eMax

V rámci mesiaca máte zdarma jednu odchádzajúcu vnútrobankovú platbu. Pokiaľ urobíte prevodov viac,  zaplatíte poplatok  1 EUR za každý z nich.
Platobné karty (debetné)
mKartumôžete využívať zadarmo (=bez mesačného poplatku), pokiaľ ňou mesačne zaplatíte aspoň 70 EUR. Doteraz bol tento limit vo výške 20 EUR. Pokiaľ túto podmienku nesplníte, banka vám bude účtovať poplatok 1,3 EUR mesačne, čo je o 30 centov viac ako doteraz.
mBank zjednodušila schému poplatkov za výber hotovosti z bankomatu. Za výbery mKartou 70 EUR a viac, neplatíte žiaden poplatok. Pri nižších výberoch vás čaká poplatok 1 EUR. Toto platí pri výberoch z bankomatov v SR aj v zahraničí.
Poplatok za výber dodatkovou kartou sa znížil z 1,2 EUR na 1 EUR.
Pokiaľ si chcete zistiť zostatok na účte, pozrite si ho radšej cez internet banking alebo v mobile. Ak si ho necháte zobraziť v bankomate, zaplatíte 50 centov (doteraz to bolo 30 centov).
Aj zmena PIN kódu vás vyjde drahšie. Z 1 EUR poplatok vyskočil až na 3,50 EUR.

Kreditné karty

Pri kreditných kartách zaplatíte:
  • poplatok za zmenu PIN kód 3,5 EUR
  • zobrazenie zostatku na úverovom účte 0,5 EUR

mBank ponúka aj možnosť nastaviť si automatickú 100% splátku kreditnej karty za poplatok 1 EUR mesačne.
 

Notifikácie

Doteraz klienti mBank mali na výber z paušálnych balíkov 20, 40 alebo 60 smsiek mesačne. Odteraz je v ponuke iba jeden a to 30 smsiek za poplatok 1,50 EUR mesačne. Každá ďalšia smska je spoplatnená 10 centami rovnako ako doteraz
 

služby mLinky

Pokiaľ chcete zadať , zmeniť alebo zrušiť prevodný príkaz cez mLinku, pripravte sa na poplatok 1,8 EUR. Týka sa to aj trvalých príkazov a inkás. Ak chcete ušetriť, spravujte svoje financie cez internet banking alebo cez mobilnú aplikáciu.
 
Zdroj: mBank, Foto: redakcia