K investovaniu do podielových fondov stačí len pár klikov

04.09.2017 (09:00)

O podielových fondoch ste už určite počuli. Ak si myslíte, že nakupovanie podielových fondov je záľubou bohatých ľudí a v kope veľkých čísel a grafov sa vyznajú len ekonómovia, tak to nie je pravda. Všetko sa naučíte v našom novom seriáli.
 




K investovaniu do mFondov vám stačí internetové bankovníctvo od mBank a základné znalosti, o ktoré sa s vami radi podelíme v sérii článkov o investovaní.
 

Prečo by pre vás mohli byť výhodné práve mFondy

Môžete začať s málom

Nemusíte byť bohatí, aby ste mohli ďalej bohatnúť, príležitosť si zaslúži každý! S nami môžete začať investovať už od 100 eur. Namiesto na sporenie tak váš trvalý príkaz môže smerovať na investovanie. Iba si vopred ustrážite, v aký dátum by vaša investícia mala prebehnúť.

Môžete skončiť s balíkom

S balíkom peňazí samozrejme. Fondy totiž ponúkajú potenciál vysokého zhodnotenia vašich peňazí, aké je v súčasnosti na trhu dostupné. Chce to trochu trpezlivosti, odvahy a aspoň nejaké skúsenosti (tie získate veľmi rýchlo, len sa netreba báť!), aby ste využili svoju šancu na zaujímavý zisk.
 

náš tip: Prečítajte si aj ďalšie zaujímavé články s radami, ako investovať

Necháme vám možnosť voľby

Ponúkneme vám hneď niekoľko renomovaných správcovských spoločností, teda rôzne fondy. Môžete sa rozhodnúť využiť ich viac naraz a zvýšiť tak svoje šance, že narazíte na zlatú žilu. Navyše si sami zvolíte mieru rizika. Nezapierame, že investícia sa niekedy nevydarí. Je len na vás, akú časť svojho majetku sa rozhodnete investovať do rizikovejších fondov a akú do dlhopisov alebo napríklad na sporiace účty. Rozloženie vašich investícií v jednotlivých fondoch navyše nie je nemenné, s pribúdajúcimi skúsenosťami ho môžete upravovať podľa svojich predstáv.

mFondy nie sú žrúti času

Vážne, zadanie príkazu na nákup či predaj podielu stihnete za menej ako minútu, ak váš internet funguje, ako má. Viac než výlet na internet totiž podnikať nepotrebujete – odkiaľkoľvek online sa v akúkoľvek dennú dobu prihlásite do svojho internet bankingu a vykonáte pár nevyhnutných kliknutí.

Všetko bude pod vašou kontrolou

Jednoduchý on-line prístup vám tiež umožní kedykoľvek kontrolovať svoje prostriedky. Nikto sa nebude pýtať, aké sú vaše dôvody na predaj podielov. Jednoducho kliknete do svojho internet bankingu, podiel predáte a peniaze sa prevedú do niekoľkých dní na vaše mKonto. Prostriedky vo fondoch sú totiž od začiatku do konca vaším majetkom, nevlastnia ich správcovské spoločnosti.
 

Otestujte si, aký fond bude najviac vyhovovať vašim preferenciám

Ak stále váhate, pripravili sme pre vás krátky dotazník, ktorý vám ukáže, aký štýl investovania sa najviac hodí k vašim preferenciám. Nebojte sa, naozaj nejde o nič ťažké!
 

Zistite, aký ste investor!

Pozrite si video, prečo sa vám mFondy oplatia:



(PR servis)
 
Zdroj: mBank, Foto: mBank