Prehľad aktuálnych zliav na hypotéky

Autor: redakcia Banky.sk
05.04.2018 (10:30)

Konkurenčný boj o klienta je medzi bankami prirodzenou vecou; každá z nich sa snaží urobiť čo najlepšiu ponuku, aby si prilákala zákazníkov. Prinášame vám prehľad krátkodobých i dlhodobých zliav na hypotéky.


CSOB

Okrem 100%-nej zľavy z poplatku za spracovanie úveru vám ČSOB banka ponúka aj preplatenie znaleckého posudku až do výšky 150 €. K hypotéke vám pribalia aj službu Magenta SmartHome od Slovak Telekom na celý rok vo výške 131,88 €.

690x65

Pokiaľ si do ČSOB banky úver prenášate z inej banky, môžete získať odmenu vo výške 3 splátok za prenos úveru, spolu v max. výške 1 500 €. Výška odmeny závisí od objemu úveru.

Fio banka

Vo Fio banke vám nebudú účtovať poplatok za poskytnutie hypotéky. Okrem toho môžete hypotéku kedykoľvek predčasne splatiť bez poplatkov a sankcií (s výnimkou prípadov refinancovania úveru v inej banke). Ako špecialitku k hypotéke Fio banka ponúka Hyposporiace konto, vďaka ktorému je možné si kedykoľvek znížiť splátky. Klienti si môžu na konto vložiť svoje voľné peniaze a časť hypotéky vo výške zostatku na konte mať bez úrokov. Tým sa zníži celkový úrok i výška mesačnej splátky.
U hypoték s LTV do 80 % ponúka Fio banka zľavy z úrokovej sazby:
0,4% - zľava za refinancovanie
0,3% - zľava za kúpu
0,1% - zľava u hypoték nad 37 500 eur

Odporucame
  ► Je možné predať byt s ťarchou?
  ► Na čo všetko môžete použiť hypotéku
  ► Aké nehnuteľnosti prefinancuje hypotéka
  ► Základné hypotekárne pojmy pre všetkých


mbank - male

mBank poskytuje hypotéku bez poplatku celý rok, nielen počas jarnej kampane. Klientov láka aj na nízky úrok už od 0,99% pri jednoročnej fixácii a LTV pod 80%

Oberbank

Oberbank vám odpustí poplatok za poskytnutie hypotéky, pri fixáciach na 3,4,5 a 6 rokov a zároveň vám ponúknu Bežný účet na 12 mesiacov zdarma. Kampaň na hypotéky v tejto banke platí do 31.05.2018.

  ► Aktuálne úroky na hypotékach vo všetkých bankách
  ► Pri navýšení hypotéky vás banky preklepnú prísnejšie
  ► Môžete dofinancovať hypotéku pôžičkou?


OTP banka 2

V OTP banke tiež ponúkajú 100%-nú zľavu z poplatku za poskytnutie úveru. Úrokové sadzby začínajú na hranici od 1,2% pri 3 aj 5 ročnej fixácii.

PABK

V Poštovej banke ponúkajú najnižšiu úrokovú sadzbu od 0,95 % s fixáciou na 3 roky. Aktuálne poskytuje Poštová banka hypotéku bez poplatku za jej poskytnutie. Na poplatku za poskytnutie tak ušetríte 0,80% zo sumy úveru, min. 250 €.

Prima banka

Prima banka vám dá hypotéku taktiež bez poplatku za poskytnutie, avšak len v tom prípade, že ju budete splácať z Osobného účtu, ktorý si zriadite v tejto banke. Už dlhšiu dobu ponúka Prima banka rovnakú úrokovú sadzbu pre každého, aktuálne je vo výške 1,2 % p.a. s fixáciou na 3 alebo 4 roky.

Neprehliadnite
  ► Ako preniesť záložné právo z bytu na rozostavaný dom
  ► Čo trápi Slovákov pri hypotékach najviac
  ► Kupujete novostavbu od developera?
  ► Ako je to s hypotékami pre mladých?


SLSP

Slovenská sporiteľňa pripravila pre klientov viacero zliav. Ušetriť môžete za:
- znalecký posudok 120 – 200 eur podľa typu nehnuteľnosti
- vklad do katastra 66 eur
- poplatok za poskytnutie podľa výšky úveru 199 – 999 eur
Vklad do katastra vám sporiteľňa nielen preplatí, ale pomôže ho aj vybaviť.

Tatra banka

V Tatra banke najnižšie úrokové sadzby začínajú od 1,25 % pri 3-ročnej fixácii. Aj táto banka vám odpustí poplatok za poskytnutie úveru, a vy tak ušetríte 0,80% zo sumy úveru, min. 250 €. Ak si k hypotéke požiadate aj o kreditku, banka vám odpustí poplatky za kartu na 12 mesiacov. Okrem spomínaných výhod vám pomôžu vybaviť všetko na katastri.

UniCredit bank

V UniCredit Bank sa najnižšie úrokové sadzby začínajú od 0,79% pri trojročnej fixácii, za podmienky, že si poistíte schopnosť splácať úver.
Ak si hypotéku poistíte (poistenie schopnosti splácať úver), ušetríte na týchto poplatkoch:
- poplatok za poskytnutie hypotéky ak je jej výška do 80% z hodnoty nehnuteľnosti
- poplatok za znalecký posudok

VUB

Najnižšie úrokové sadzby na hypotéke vo VÚB banke sa začínajú na hranici 1,29% pri 5 ročnej fixácii. Klientov lákajú aj na 100%-nú zľavu z poplatku za poskytnutie úveru a preplatenie nákladov na znalecký posudok do výšky 150 EUR (po splnení podmienok). Ak si klient s hypotékou zriadi sporiaci účet a pravidelne si na ňom sporí, získa na ňom zvýhodnený úrok 0,6%. Mladých ľudí chce prilákať banka aj jednorazovým príspevkom k hypotéke 200 EUR.
Foto: redakcia