V Liviane sa stále varí. Desať rokov a výnimočne.

22.11.2017 (13:00)

Ako spokojne popriať dobrú chuť šéfovi aj mame





Vianočné pečenie ešte chvíľku počká, všadeprítomná je teraz jeseň. Aj v kuchyni. Reštaurácia Liviano je miesto, kde sa stretáva všetko. Podmanivá atmosféra, vzdelaný a príjemný personál, biznis témy i tie privátne, a okrem alá carte sezónna ponuka, ktorá odráža kreativitu a zručnosť šéfkuchára Martina Miklošíka a jeho tímu. Navyše, v tomto čase finišuje nominačný proces na ocenenie Zlatý Biatec 2017, kde renomovaná reštaurácia v srdci Petržalky nemôže chýbať.

Na najlepších je trendy vytvárať, nie ich kopírovať

Liviano žije svoj príbeh už desať rokov, čo nie je v gastro biznise samozrejmosť, na Slovensku zvlášť. Reštauráciou prešlo niekoľko výnimočných šéfkuchárov, vrátane michelinovského Pavla Pospíšila. Ten odovzdával svoje skúsenosti aj terajšiemu šéfovi kuchyne, Martinovi Miklošíkovi, ktorý si z majstrových rád zobral to najlepšie, nadviazal na špičkovú úroveň gastronómie v Liviane a pridal svoj vlastný rukopis. Originálny, moderný a chutný zároveň. Čítať ho môžete aj na novom webe reštaurácie. Popri novinkách na tanieri určite zaujmú aj prestížne ocenenia – podľa amerického Daily Mail Liviano Restaurant patrí medzi 101 najlepších reštaurácii v Európe a nechýba v TOP 5 v rámci projektu TREND TOP Reštaurácie, kedy v ročníku 2015/2016 prešli hodnotitelia TRENU približne 220 reštaurácií a ubytovacích zariadení po celom Slovensku. Horúca je nominácia na Zlatý biatec prestížne ocenenie, ktoré každoročne udeľuje Neformálne ekonomické fórum – Hospodársky klub. Nominačný proces sa začal koncom januára 2017 a skončil sa tento týždeň (20. novembra).

Keď samochvála vonia

„Ak by som mala komukoľvek poradiť, kde sa stretnúť s obchodnými partnermi na dobrom obede alebo s rodinou osláviť narodeniny, bolo by to Liviano. Moje presvedčenie, že ide o správnu voľbu so zárukou špičkovej kvality má základ v skúsenosti. Na jednej strane, do detailov poznám nastavenie, fungovanie prevádzky a personál, jeho postoj k značke a prístup k práci. Viem čo, ako a pre koho varíme. Na strane druhej je spätná väzba našich zákazníkov. A to, že desaťročie patríme medzi TOP reštaurácie na Slovensku, vedia a oceňujú aj odborníci,“ konštatuje Adriana Husáková ....To, že v Liviane chutí a aj po pár rokoch hostí obslúži rovnaký personál je známe, rovnako ako miesto, voči ktorému však panujú predsudky. „Hovorí sa, že obal predáva. V prenesenom význame to platí aj o nás. Liviano sa nachádza v budove petržalského Technopolu, ktorého fasáda má svoje dobré roky už za sebou. Tú však tak jednoducho neprerobíme. Tí, ktorí Technopol poznajú vedia, že pod tým nevzhľadným obalom je moderné centrum s výbornými službami ako pre firmy, ktoré v ňom sídlia, tak aj pre návštevníkov a obyvateľov Petržalky. Navyše, priestory a vybavenie pre kongresy a spoločenské podujatia patria, aj čo sa kapacity týka, medzi najlepšie v Bratislave. O bezproblémovom prístupe a parkovaní ani nehovorím. Hostia reštaurácie za parkovanie neplatia,“ dodáva A. Husáková.

Rozhodnúť sa rýchlo a dobre

Začnime tým, kde a s kým chceme stráviť čas a z akého dôvodu. Poďme vymeniť sterilnú kanceláriu či zasadačku za štýlové útulné prostredie Liviana. Pracovný alebo neformálny obed s obchodnými partnermi, degustačné menu ako poďakovanie za dôveru, darček k výročiu i bodka za novým obchodom. Príjemná párty v komornej atmosfére, prostredí a s jedlom, ktoré udalosť v kalendári povýši na zážitok. Aj tu a takto je možné riešiť „biznis“. Prezlečme sa do domáceho a podčiarknime výnimočnosť udalosti aj miestom, kde si ju chceme s blízkymi vychutnať. Oslavy životných jubileí, pracovných úspechov, promócie, darček vo forme gurmánskeho zážitku, bez problémov aj menšia svadba – čokoľvek, čo rodina či priatelia vnímajú ako príležitosť byť spolu, ako sa povie, za jedným stolom. Aj tu a takto môžete pripíjať na zdravie. Bez kopy špinavého riadu, hodín za sporákom a stresom, ako to všetko dopadne.   

Liviano je otvorené každý pracovný deň od 11:30 – 22:00 hod. Samozrejme, v prípade záujmu, je reštaurácia k dispozícii na objednávku aj cez víkend.

(PR servis)


Zdroj: Liviano, Foto: Liviano