Tatra banka zavedie bezkontaktné platby cez mobil

12.03.2012 (17:30)

Tatra banka v spolupráci so spoločnosťou Visa Europe prináša ako prvá banka na Slovensku mobilné bezkontaktné platby cez prídavné zariadenie iCarte. 
 
Klienti Tatra banky budú môcť,  po stiahnutí aplikácie MobilePay a pripojení iCarte, používať svoj iPhone ako debetnú kartu Visa pri platení za nákupy a služby. Platby iCarte sú v súlade so špecifikáciami Visa pre bezkontaktné platby a sú akceptované u všetkých obchodníkov s bezkontaktnými terminálmi Visa PayWave.

 “Máme dlhoročné skúsenosti s implementáciou nových riešení v oblasti platobného styku. NFC je našim druhým projektom v oblasti bezkontaktných platieb, preto nebolo pre nás mimoriadne komplikované pripraviť vhodnú infraštruktúru pre spustenie tohto výnimočného projektu. Veríme, že prostredníctvom svojich mobilných zariadení vo všetkých prevádzkach, ktoré sú vybavené bezkontaktný úvodná fáza nám prinesie množstvo dôležitých poznatkov pre ďalšie komerčné využitie bezkontaktnej technológie,“ hovorí Lucia Suďová, riaditeľka odboru retailových produktov Tatra banky.

Cieľom Tatra banky je získať reálne skúsenosti s novou službou pre mobilné bezkontaktné platby. Viac ako stovka zamestnancov Tatra banky už využíva novú technológiu a je schopná realizovať transakcie terminálmi (bauMax, 101 Drogerie, DM Drogerie, New Yorker, Mark&Spencer).

Platby mobilnými telefónmi ponúkajú najvyšší komfort, rýchlosť a bezpečnosť. Prinášajú tiež participujúcim obchodníkom úplne nové možnosti obsluhy svojich klientov. "Sme veľmi radi, že sme mohli podporiť našich inovatívnych partnerov v tomto unikátnom projekte. Nadobudnuté skúsenosti ďalej zužitkujeme pre rozvoj "novej generácie" platieb na Slovensku,“ uviedol Marcel Gajdoš, Visa Europe Country manager pre Slovensko.

Novú technológiu sprístupní Tatra banka širokej verejnosti už v prvej polovici roku 2012 vo svojej pobočkovej sieti.

Pozrite si tiež:
Slovenská sporiteľňa ponúka nové aplikácie pre iPhone 
ČSOB SmartBanking mieri do iPadov 
Tatra banka radí klientom už aj na Facebooku 
Zdroj: Tatra banka,