Banky ponúkajú akcie na hypotéky

Autor: Andrej Dorič
05.09.2012 (16:30)

Po lete zvyčajne banky na Slovensku prichystajú klientom jesenné menu v podobe rôznych akciových zliav na úvery. 
 
OTP Banka ponúka od začiatku septembra spotrebné úvery s úrokovou sadzbou už od 8,5 % ročne. “Sadzba platí pre bezúčelový otp EXPRES úver aj pre účelový úver na rekonštrukciu nehnuteľnosti otp IDEAL úver oba bez zabezpečenia,” upresňuje Zuzana Krenyitzká, hovorkyňa OTP banky.

Na porovnanie Slovenská sporiteľňa má bezúčelový spotrebný úver od 8,90% ročne a UniCredit Bank od 9,99%. Na druhej strane Poštová banka ponúka podobný úver za 7,50%. 

OTP banka tiež ponúka účelový úver na bývanie založený nehnuteľnosťou s úrokovou sadzbou už od 4,39 % p.a. BANKY.sk sa pozreli na ďalšie akciové ponuky bank.

Kampaň OTP banky sa volá „Úvery spotrebné na veci potrebné“. Banka ponúka oboch typoch úverov výhodu odpustenia poplatku za poskytnutie úveru.

Tatra banka ponúka tiež od začiatku septembra hypotekárne úvery so zvýhodnenou úrokovou sadzbou pri 3-ročnej fixácii. Odpustené vám budú aj niektoré poplatky. Hypotéku tak môžete  získať s úrokovou sadzbou od 4,05 % ročne, hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých od 1,05 % a americkú hypotéku od 4,45 % ročne. 

Tatra banka tiež poskytne 100 % zľavu na poplatok za poskytnutie úveru a zadarmo bude aj zavedenie služby zrýchlené splácanie pri nových a existujúcich klientoch. “Vďaka výhodnej úrokovej sadzbe a odpusteným poplatkom, tak môžu klienti ušetriť tisíce eur a úver splatiť o niekoľko rokov skôr,” tvrdí Marína Smolková, hovorkyňa Tatra banky. 

Porovnanie beúčelových hypoték s fixáciou úroku na 5 rokov
názov banky produkt úrok
UniCredit Bank Free Hypoúver 4,80%
Volksbank Bezúčelový spotrebný úver Variant 4,90%
OTP banka OTPamerická hypotéka  5,29%
Tatra banka Americká hypotékaTB 5,35%



V rámci kampane OTP Banka ponúka aj zľavy z balíkov služieb či výhodné poistenie nehnuteľnosti a domácnosti, ale musíte si v banke zriadiť účet. “Ak si zriadite účet s balíkom služieb pri čerpaní úveru, dostane zdarma na 3 mesiace balík služieb BASE alebo 50% zľavu z balíka služieb PLUS, alebo MAX.,” dodáva Krenyitzká. V tejto banke dostane aj 30% zľavu na poistenie nehnuteľnosti a domácnosti pri čerpaní úveru na bývanie. 

UniCredit Bank od začiatku septembra pomenila niektoré sadzby na hypotékach. Pri hypoúvere Invest a Klasik banka znížila úrok pri fixácii na 5 rokov od 4,50% z 4,59%. 

Podobné zníženie je aj pri Hypoúvere pre mladých kde sadzba klesla pri fixácii na 5 rokov na od 1,50% z 1,59%. Naopak, pri Free Hypoúver UniCredit Bank zvýšila úrok pri viazanosti na 3 roky od 4,60% oproti 4,49%. Pri dlhšej viazanosti na 5 rokov išiel úrok dole od 4,80% z 4,89%. 

UniCredit Bank tiež zvýšila pri hypoúveroch, spotrebných úveroch a kreditných kartách sankčnú úrokovú sadzbu na 9% z 8,75%.

Volksbank výrazne zvýšila úrok na hypotekárny úver so štátnym príspevkom pre mladých. Pri ročnej fixácii zaplatíte 3,30% ročne oproti 1,30% v minulosti a pri viazanosti na 5 rokov bude nový úrok od 3,70% oproti 1,70%. Banka tiež zvýšila sankčnú úrokovú sadzbu na 8,75% (predtým 9%) pri produktoch spotrebné úvery a hypotekárne úvery.

Neprehliadnite:
VÚB banka sa púšťa do online pôžičiek
Refinančné úvery môžu pomôcť ušetriť až stovky eur
Hypotéka či spotrebný úver na bývanie?
Foto: Ivan Sedlák