Tatra banka chystá bankovú aplikáciu pre Google Glass

04.04.2014 (16:00)

Bankové aplikácie už nebudú len v mobiloch, ale aj v okuliaroch.  
 
Inteligentné okuliare Google Glass sú len vo fáze prototypu, ale Tatra banka ich už mala možnosť vyskúšať a pripravuje pre ne bankovú aplikáciu. Jej klienti budú môcť vďaka tejto inovácii zadávať hlasové pokyny a vyskúšať nasledujúce služby: 
  • Cez hlasový pokyn "Call DIALOG Live" sa spojíte s kontaktným centrom DIALOG Live.
  • Cez hlasový pokyn "Find ATMs" vám aplikácia nájde a umožní navigáciu k najbližším bankomatom Tatra banky, bankomaty sú zobrazené aj prostredníctvom Augmented reality (aplikácia ukáže bankomaty v okolí, je potrebné len otáčať hlavou a bankomaty sa zobrazujú v správnom smere).
  • Cez hlasový pokyn "Find branches" vám aplikácia nájde a umožní navigáciu k najbližším pobočkám Tatra banky, pobočky sú tiež zobrazené aj prostredníctvom Augmented reality.
  • Cez hlasový pokyn "Show me innovations" vám - aplikácia spustí videoprezentáciu s inováciami banky.

Neprehliadnite „Nositeľné technológie sa vďaka dostupnosti mobilného internetu ako aj vďaka zvyšujúcemu sa záujmu používateľov interagovať rýchlo a intuitívne čoskoro rozšíria do rôznych zariadení, Google Glass sú jednou z prvých lastovičiek,“ hovorí Pamela Babuščáková, vedúca oddelenia rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky. 

Google Glass majú byť uvedené na trh v priebehu leta tohto roka. 
Zdroj: Tatra banka, Foto: BANKY.sk