mBank stlačila úrok na hypotéke tesne k 2%

Autor: Andrej Dorič
05.12.2014 (07:00)

Banky na Slovensku skresávajú úroky na hypotékach smerom k 2%. Najnovšie sa k vlne zlacňovania úverov na bývanie pridala aj mBank. 
 
Od začiatku decembra mBank skresala úrokovú sadzbu na mHypotéke z 2,29% na 2,09% pri troj-ročnej fixácii. Pri päťročnej viazanosti sadzby spadli z 2,89 na 2,49%.

Táto online banka sa úrokom 2,09% dostala do prvej päťky bánk s najnižšími úrokmi pri trojročnej fixácii.

Na porovnanie v nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť top 5 bánk, ktoré ponúkajú najnižšie úrokové sadzby ku klasickým hypotékam s dobou viazanosti na 3 roky.

Top 5 ponúk hypoték s fixáciou na 3 roky

Banka  Úroková sadzba od
UCB
Hypoúver Invest
1,79%
 
Prima banka
Hypotéka

Oberbank
Úver na prefinancovanie bývania  

SLSP
Úver na bývanie
 
2,00%


2,00%



2,00/2,70%*
mbank - male
mHypotéka
2,09%
 
VUB
Flexihypotéka

2,10%

 * nižší úrok  len pri programe výhodný súčet.

Minulý mesiac, aj UniCredit bank   skresala urokovú sadzbu na  Hypouver Invest  z 2,00% na 1,79% pri 3-ročnej fixácii. Na rovnakú úroveň klesol aj úrok na päť ročnej viazanosti. 

Táto dcéra talianskej banky patrí s novými úrokmi k najlacnejším na hypotekárnom trhu, ale aby ste získali tento lákavý úrok musíte splniť viacero podmienok.

Musíte mať v UniCredit Bank účet, na ktorý vám chodí príjem a potrebujete si úver aj poistiť  a mať v banke aj kreditnú kartu. Bez poistenia môžete mať úrok až od 2,29% a bez kreditky od 2,39%. Navyše poistka sa plati jednorázovo na 5 rokov a je vo výške 3% z úveru. Tento poplatok si síce môžete dať zahrnúť do sumy úveru, ale budete splácať viac. 

Odporucame
Úroky tesne okolo 2% majú aj VÚB banka, ktorá ponúka 3-rocny fix so sadzbami od 2,1%. K 2% sa dostala s úrokmi aj Slovenská sporiteľňa, ale len pri programe výhodný súčet. 

V  Prima banke tiež môžete získať hypotéku s úrokom 2%, ale len pri 3-ročnej fixácii. Tieto akciové úroky platia nielen na refinančné hypotéky, ale na všetky nové hypotekárne úvery. 
Foto: Banky.sk