Banky pri vianočných akciách odpúšťajú najmä poplatky za úver

Autor: Andrej Dorič
17.12.2014 (07:00)

Zľavy z poplatkov, nízke úroky, preplatenie splátok či výhodné krediky. To všetko ponúkajú banky pred Vianocami, aby nalákali k sebe nových klientov.  
 
Banky začali lákať klientov na akciové spotrebné úvery a iné výhody už niekoľko týždňov pred Vianocami. Najčastejší bonus bánk je odpustenie poplatku za poskytnutie spotrebného úveru. Na tejto úľave môžete ušetriť niekoľko percent z požičanej sumy a úspory sa pohybujú podľa výšky úveru aj v desiatkách eur. Niektoré banky lákajú klientov aj na nízke úroky, samozrejme s podmienkami.  

100% zľavu z poplatku za poskytnutie úveru ponúka napríklad ČSOB pokiaľ si k nej prenesiete svoj starý úver. Navyše v tejto banke získate: 
  • 9,5% úrok  - pokiaľ si prenesiete úver v minimálnej výške aspoň 2 000 eur, prípadne svoj súčasný úver navýšite o sumu 2 000 eur a zároveň si úver poistíte
  • 1% zľavu z úroku, pokiaľ aktívne využívate svoj účet v banke
OTP banka ponúka odpustenie poplatku za poskytnutie úveru čím ušetríte minimálne 33 eur. Navyše máte aj možnosť získať nižší úrok až o 3,33 % ročne oproti splácaným úverom, ale len za istých podmienok ako aktívne využívanie účtu či poistenie úveru.

ZADAJTE OTÁZKU DO ÚVEROVEJ PORADNE


Poštová banka má tiež v rámci akciovej ponuky Dobrú pôžičku bez poplatku za jej poskytnutie. Navyše vás do Vianoc zapojí do súťaže „Zlaté Vianoce s Poštovou bankou". Tam budú zapojení všetci retailoví klienti, ktorí v termíne konania súťaže požiadali o spotrebný úver dobrá pôžička alebo lepšia splátka a tento úver im bol následne schválený a čerpaný do 31. 12. 2014. 

72 výhercov môže vyhrať zlatú tehličku v hodnote 400 eur a v záverečnom žrebovaní bude vyžrebovaný výherca, ktorý získa zlatú tehličku v hodnote 5 000 eur.  Výhercovia majú možnosť požiadať o preplatenie výhry v eurách. V takomto prípade im hotovosť bude  prevedená na účet. 

Prima banka vám síce poplatok za úver neodpustí hneď, ale až po po 18 mesiacoch od poskytnutia Pôžičky, ak splácate poctivo. Navyše Prima  vám vráti po splatení úveru 10 mesačných splátok.

Sberbank sľubuje v akciovej ponuke na refinančné pôžičky lákavý úrok od 7% ročne a ponúka o 3% nižší úrok ako platíte dnes a 100% zľava z poplatku za poskytnutie úveru.

Slovenská sporiteľňa vám tiež ponúka aj odpustenie poplatku za spracovanie úveru. Navyše pokiaľ neminiete celú sumu, ktorú si z banky požičate, môžete ju vrátiť a nebudete platiť poplatok za zmenu zmluvných podmienok. 

Odporucame

Tatra banka pripravila pre všetkých vianočnú akciu na úvery, keď za vás zaplatí prvú splátku.

UniCredit Bank má akciovú ponuku na spotrebný úver Presto, ktorá je určená tým, ktorí chcú refinancovať svoj starý nevýhodný úver.

Banka ponúka:
  • 100% zľavu z poplatku za poskytnutie
  • mesačnú splátku nižšiu až o 30% oproti pôvodnej splátke, pri zachovaní lehoty splatnosti úveru
  • možnosť získať smartphone
Na získanie týchto zliav musíte splniť viacero podmienok, ktoré si môžete pozrieť tu.

VÚB banka prináša pred Sviatkami limitovanú edíciu Šetripôžičky. Výhodou je opäť odpustenie poplatku za poskytnutie úveru, ale banka láka klientov aj na vrátenie 8% z každej mesačnej splátky, ak si v banke zriadite účet a budete splátky uhrádzať včas.

Zľavy na kreditke a odškodné



mBank pred Vianocami láka klientov na kreditné karty. Táto online banka sľubuje najbližších 6 mesiacov (odo dňa aktivácie) vracať klientom 1% z každej platby kreditkou. Do transakcií, ale nezapočítava výbery hotovosti z bankomatov, výbery v pobočke, prevody z kartového účtu na bežný účet.

Napokon ďalšia onlline banka Zuno aj pred Vianocami pokračuje v preplácaní ponúk z iných bánk. Sama banka ponúka úrok na spotrebný úver už od 6,9% a navyše klientom sľubuje, že im dá 50 eur, ak nájdu výhodnejšiu ponuku ako je v Zuno.  
Foto: Ivan Sedlák