Zmeny v sadzobníku poplatkov OTP banky od 15.6.2016

Autor: Nina Kusá
23.06.2016 (13:00)

V novom Sadzobníku poplatkov nastali zmeny najmä v balíkoch služieb a platobnom styku.



Účty a balíky služieb

OTP banka od 15. júna prestala poskytovať balíky služieb BASE, PLUS a MAX. Do ponuky však zaradila 2 nové balíky služieb – Aktívny účetVýhodný účet.
 
Aktívny účet
Aktívny účet je určený pre všetkých klientov, ktorí aktívne využívajú svoj bežný účet. V základnej cene účtu 6€ sú zahrnuté všetky najčastejšie používané služby a produkty, vrátane jedného výberu hotovosti z cudzieho bankomatu. V rámci Vernostného programu môžu klienti 50% alebo 100% zľavuz poplatku za vedenie účtu.

Zľavy z mesačného poplatku za vedenie Aktívneho účtu

Vernostný program Cena za účet /mesačne Podmienky pre získanie zľavy
50 % zľava za vedenie Aktívneho účtu 3 € Aktívny klient*
100 % zľava za vedenie Aktívneho účtu 0 € Aktívny klient* a zároveň priemerný zostatok na všetkých vkladových produktoch klienta v banke za kalendárny mesiac min. 10 000 €.
Manželská zľava a zároveň priemerný zostatok na všetkých vkladových produktoch klienta v banke za kalendárny mesiac min. 10 000 €.
 

*Kto je aktívny klient?

Aktívny klient súčasne spĺňa mesačne tieto 3 podmienky:
  • kreditný obrat na bežnom účte klienta vedenom v OTP Banke (mzda alebo iný príjem) je vo výške min. 300 €
  • realizácia min. 3 platieb platobnou kartou
  • realizácia min. 1 platby na základe SEPA trvalého príkazu alebo SEPA inkasa
Ak ste manželia, môžete požiadať o zľavu pre manželov vo výške 50 % z mesačnej ceny Aktívneho účtu každého z manželov. Manželská zľava sa nesčítava so zľavou pre Aktívneho klienta.

Výhodný súčet
Výhodný účet obsahuje široký rozsah služieb a produktov, ktoré spĺňajú požiadavky aj náročného klienta. S Výhodným účtom môžete získať dodatočné zľavy na nových úveroch. Mesačný poplatok za vedenie účtu je 9€.

V rámci bežných účtov sa zmenil poplatok za vedenie bežného účtu bez balíka služieb otp KONTO v EUR a tiež bežného účtu v cudzej mene a to z 2,69€ na aktuálne 3€ mesačne.
 

Platobný styk

OTP banka zvýšila poplatok za výber hotovosti platobnou kartou z bankomatu inej banky v SR a v krajinách EHP v mene EUR z 1,5€  na 2€.

Zmenili sa i tieto poplatky:
  • prioritná platba v mene EUR v rámci krajín EHP odoslaná do inej banky aktuálne 1%, min. 15 €, max. 50 € (predtým 1%, min. 10 €, max. 50 €)
  • príplatok za spracovanie SEPA úhrady na inom tlačive – príplatok 1,5 € za každý prevod (predtým 1 € za každý prevod)
OTP banka

Neprehliadnite

Foto: Ivan Sedlák