Banky.sk

Finančná poradňa

16.05.2018 (08:30)

V online úverovej poradni na vaše otázky odpovedá Zuzana Knechtová, manažérka úverových produktov mBank. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 7. júna 2018.



Dnešná otázka znie: Ako mám postupovať pri úveroch, ak mám dlhy prevyšujúce moje príjmy? Je to 100 000, byt má hodnotu 32 000, s manželkou zarobíme po 650 eur, mám 2 deti. Ako postupovať, aby som dal úvery do jedného?


V dnešnej dobe je populárne požičiavať si peniaze z rôznych zdrojov na viac vecí a následne splácať niekoľko úverov naraz. Najvýhodnejšie by pre vás bolo zlúčenie pôžičiek – tzv. refinancovanie.

Ak máte na krku viacero úverov, pomocou refinancovania viete všetky tieto záväzky zabaliť do jedného balíka. Splatíte všetky pôvodné úvery a nahradíte ich jedným. Znížite tak celkové náklady vrátane všetkých poplatkov a vedľajších nákladov. V globále vám tak na účte zostane viac peňazí, ktoré si môžete užiť.

V mBank máte možnosť zlúčiť záväzky až do výšky 24 000 eur bez zabezpečenia a s úrokovou sadzbou o 2 % nižšou, než máte teraz. Ďalšou výhodou je, že môžete konsolidovať až desať záväzkov do jednej mPôžičky Plus. Správne zvoleným refinancovaním sa dá ušetriť na úrokoch, ušetriť si nervy a čas za posielanie vysokých splátok, navýšiť si požičanú sumu či skrátiť alebo predĺžiť dobu splácania.

 


 
Zdroj: mBank, Foto: mBank