Finančná poradňa

17.05.2018 (08:30)

V online úverovej poradni na vaše otázky odpovedá Zuzana Knechtová, manažérka úverových produktov mBank. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 7. júna 2018.



Dnešná otázka znie: Kontroluje banka úverový register, aj keby som si chcel požičať len malú sumu? Je možné, že ak už mám auto na lízing a hypotéku, banka mi odmietne požičať? Zatiaľ som so splátkami nikdy nemeškal.


Úverový register je register informácií o klientoch, ktorí žiadali, čerpali alebo aktuálne čerpajú úver, povolené prečerpanie alebo kreditnú kartu alebo vystupujú v úverovom vzťahu ako ručitelia. O každej osobe vedenej v úverovom registri je zrejmé, či spláca svoje záväzky riadne a včas. Využíva sa na účely prípravy, uzatvárania a vykonávania obchodov a vypovedá o bonite, dôveryhodnosti a platobnej disciplíne klientov bánk.

Ak si potrebujete požičať i malú čiastku, úverový register sa kontroluje. Pokiaľ ide o vašu prvú pôžičku v mBank, môžete pre čiastky od 350 do 1 500 eur požiadať o mPôžičku Plus s nulovým úrokom so splatnosťou 12 mesiacov.

 

Zdroj: mBank, Foto: mBank