Finančná poradňa

21.05.2018 (08:30)

V online úverovej poradni na vaše otázky odpovedá Martin Podolák z mBank. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 7. júna 2018

 

 

Dnešná otázka znie: Som dlhoročným klientom VÚB, ale za posledný polrok som dosť prekvapený záhadným schvaľovacím procesom a výslednými sumami pri schvaľovaní úverov zo strany tzv. úverových odborníkov - analytikov. Potreboval som zjednotiť dva úvery do jedného + vyrovnať kontokorent, ale "vyrátali" mi úver tak, že by som mal ešte doplatiť cca 180,-€. Bez akéhokoľvek zvyšku, že by som dokázal mať aj niečo na vyššie na účte. Neskutočné. Súrne som teraz potreboval čiastku 5000 € a narazil som skoro na podobný problém. Bola mi schválená suma 1100€. Pritom moja platobná schopnosť je pri mojich troch trvalých príjmoch (1700€) taká, že som schopný pri požadovaných žiadostiach o úver v pohode splácať. Nerozumiem tejto finančnej politike VÚB. Vážne uvažujem o voľbe inej ústretovejšej banky či fungovať bez bankových služieb s odretými ušami. Takto si drží VÚB svojich klientov. Aké mám vlastne možnosti pri vybavovaní pôžičky od bankového subjektu. Viete mi poradiť?


Vo vašom prípade si môžete pohodlne preniesť všetky úvery do mBank a platiť menej. Je jedno, či chcete preniesť jednu pôžičku alebo viacero úverov, stačí ak ich splácate minimálne 4 mesiace. Ak si svoje úvery presuniete do mBank, znížime vám úrok o 2 % p.a. Preniesť si môžete jednu pôžičku alebo až 10 rôznych úverov. Ušetríte tak na mesačných splátkach a poplatkoch, pretože všetky splátky spojíte do jednej, čím sa zvýši aj vaša úverová kapacita pre možnosť ďalšieho úveru. Úroková sadzba sa pohybuje v rozmedzí od 4,9 % p.a. až do 9,9 % p.a. Splatnosť požičaných financií je 12 až 96 mesiacov.

Ak okrem refinancovania úverov potrebujete aj nejaké peniaze navyše, v mBank si môžete požičať peniaze až do celkovej výšky 24 000 eur.

 

Zdroj: mBank, Foto: mBank