Čo je to PayPal?

Autor: redakcia
01.06.2018 (09:00)

Chcete si kúpiť tovar z eshopu, no neviete do akej miery je eshop dôveryhodný. Neradi by ste zadávali číslo svojej platobnej karty. Na platenie môžete využiť službu PayPal. Vysvetlíme si, ako táto služba funguje.


PayPal je akýsi "finančný sprostredkovateľ" medzi vami a eshopom. Aby ste nemuseli do každého eshopu zadávať číslo svojej platobnej karty, stačí, že si svoju kartu spárujete s účtom, ktorý si vytvoríte na stránke paypal.com. Aby ste mohli začať používať túto službu, musíte sa najprv zaregistrovať. Ďalším krokom bude, že svoju kartu spárujete so svojím paypal účtom. Zadáte druh svojej karty (VISA, MasterCard, American Express), jej číslo, dátum expirácie a CVC kód, ktorý nájdete na druhej strane karty. Uistite sa, že na svojej karte máte povolené platby cez internet. Ak ich povolené nemáte, môžete si ich aktivovať prostredníctvom svojho internet bankingu.

► Cez Google Pay zaplatíte už aj na Slovensku
► Nahradia smart hodinky klasickú peňaženku?
► Ako neprísť o peniaze keď stratíte mobil


Následne PayPal overí vašu kartu, a to tak, že vám z nej strhne symbolickú sumu. O pár dní si skontrolujte váš výpis ku karte a pri tejto transakcii nájdete štvormiestny kód. Zadaním tohto kódu do PayPal účtu definitívne spárujete svoju kartu so systémom PayPal.

Teraz už môžete nakupovať na internete bez toho, aby ste zakaždým zadávali číslo svojej platobnej karty.
To, koľko peňazí budete mať na svojom účte PayPal, rozhodujete vy sami.


Niektorým sa možno bude zdať systém trochu komplikovaný, no od začiatku mája je webová stránka PayPal dostupná aj v slovenčine, čo vám môže výrazne pomôcť. V slovenčine bude dostupná aj mobilná aplikácia.

2018-06-01-redakcia-Paypal-SCREENSHOT

Čo všetko je preložené do slovenčiny?

V slovenčine nájdete: vytvorenie účtu, správa platieb a profilu, inštrukcie ako sa chrániť v prípade problémov s platbou alebo nákupom a takisto aj ako získať náhradu v prípade vrátenia tovaru, často kladené otázky, marketingová komunikácia, informačné newslettre o nových spoluprácach a výhodných ponukách v rámci lokálnych aj medzinárodných e-shopov. Zákaznícka podpora je naďalej dostupná v angličtine, avšak články v centre pomoci PayPalu budú už k dispozícii v slovenčine pre prihlásených používateľov.

► 7 tipov ako zaplatiť na internete bez obáv
► Pozor na podvodné eshopy


Okrem toho, že PayPal umožňuje digitálne platby, ponúka vám aj ochranu v prípadoch, že vám zakúpený tovar nedorazí, alebo tovar nezodpovedá popisu. Ochrana je až do výšky plnej nákupnej ceny vrátane poštovného. Podobným spôsobom chráni aj predajcov voči neautorizovaným platbám.

 
Foto: redakcia