Finančná poradňa

05.06.2018 (08:30)

V online úverovej poradni na vaše otázky odpovedá Soňa Holíková, produktová manažérka mBank úverov pre bývanie mBank. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 7. júna 2018.



Dnešná otázka znie: Chcela by som sa opýtať, či by som mala šancu dostať hypotéku na dom, ktorý by som chcela kúpiť, aj keď som slobodná a mám 4 ročné dieťa. Môj priemerný zárobok je 550 eur a mám ešte spotrebný úver v SLSP, kde je zostatok 2149eur.

O úver na bývanie tzv. hypotéku, môže požiadať aj jeden žiadateľ, ktorý vie preukázať stabilný príjem, má dostatočnú bonitu (teda jeho príjmy postačujú na splácanie aktuálnych a budúcich záväzkov) je spôsobilý na právne úkony a má viac ako 18 rokov.

Vo vašom konkrétnom prípade je to o hľadaní možností riešenia. Nakoľko nepoznáme kúpnu cenu domu, ktorý máte záujem kúpiť, ťažko sa vieme vyjadriť k výške úveru. Od 1. júla však budú platiť pravidlá, že suma všetkých úverov žiadateľa nesmie presiahnuť 8 násobok ročného príjmu.

Odporúčame Vám teda navštíviť čo najskôr naše predajné miesta, kde s Vami náš hypotekárny špecialista prejde všetky možnosti financovania kúpy nehnuteľnosti.

 

Zdroj: mBank, Foto: mBank