Sadzobník poplatkov Prima Banka (Dexia) - zmeny od 1.1.2012

Autor: redakcia Banky.sk
28.12.2011 (15:00)

Nový sadzobník poplatkov Dexia banky sa týka najmä úverov, cenných papierov a prenájmu bezpečnostných schránok.

ÚVERY
Pri Optim pôžičke sa poplatok za navýšenie úveru resp. prolongáciu povoleného prečerpania stanovuje na výšku 2,00% z objemu úveru. Možnosť navýšenia úveru sa týka len úverov so štátnym príspevkom pre mladomanželov.

CENNÉ PAPIERE
Poplatok za sprostredkovanie obchodov so slovenskými cennými papiermi - akciami a dlhopismi sa zvyšuje na 1,20% z objemu, min. 50 EUR a ruší sa horná hranica poplatku. Predtým sa tento poplatok pohyboval pri akciách vo výške 1,00% z objemu min. 25 EUR, max 350 EUR; pri dlhopisoch 0,50% z objemu min. 25 EUR, max 350 EUR.

Poplatok za sprostredkovanie obchodov so zahraničnými cennými papiermi - akciami, dlhopismi a hypotekárnymi záložnými listami emitovanými Dexia bankou sa zvyšuje na 1,20% z objemu, min. 50 EUR. Predtým bol tento poplatok vo výške 0,50% z objemu, min. 25 EUR.

Zmena podmienok pokynu a zrušenie pokynu klientom je spoplatnená 4 EUR. Predtým bol tento polatok vo výške 3,30 EUR.

Stavový výpis z účtu cenných papierov vám banka vyhotoví za 5 EUR (predtým 3,30 EUR).

Rovnakou výškou poplatku 20 EUR/ISIN sú spoplatnené služby: prechod cenných papierov - dedičstvo, bezodplatný prevod - darovanie, prevod cenného papiera bez zmeny majiteľa. (predtým 16,60 EUR/ISIN)

Nezrealizovanie prevodu po novom stojí 7,50 EUR. (predtým 5,00 EUR)

Prevod slovenských cenných papierov do výšky 10 mil. EUR bez finančného vyrovnania je spoplatnený 20 EUR a s fiančným vyrovnaním 40 EUR.

Prevod zahraničných cenných papierov v rámci Dexia banky stojí 20 EUR/ISIN každá zo zmluvných strán.

BEZPEČNOSTNÉ SCHRÁNKY

Prenájom bezpečnostnej schránky do výšky 60 mm je za poplatok 7 EUR mesačne /84 EUR ročne + DPH.
Prenájom bezpečnostnej schránky viac ako 60 mm je za poplatok 12 EUR mesačne /144 EUR ročne + DPH.

PRODUKTY MIMO PONUKY

Pri úveroch (ktoré banka už neposkytuje) Účelová Dexia HypoPôžička, Optim Hypoúver, Dexia HypoPôžička, Optim americká hypotéka klient môže pri ukončení lehoty fixácie úroku predčasne splatiť úver bez poplatku. Platí to len pri predčasnej splátke celého úveru.

Zdroj: Prima Banka (Dexia), Foto: © Ivan Sedlák