Banky.sk

Založenie a zrušenie účtu

Lucia Suďová


logo Tatrabanka

Pýtajte sa Lucie Suďovej, riaditeľky retailových produktov Tatra banky. Vaše otázky prijímame od 5. do 31. augusta 2011.

Otázka:
05.08.2011 - Ak chcem otvoriť účet pre moju neplnoletú dcéru a mám v banke svoj účet, koľko ma to vyjde? 
Odpoveď:
08.08.2011 - Poplatok za balík Tatra Personal je závislý od veku Vašej dcéry. Pre deti do 15 rokov ponúkame balík služieb s platobnou kartou a ďalšími výhodami bez poplatku.
Pre študentov od 15 rokov je tento komplexný balík služieb za veľmi výhodný poplatok 35 centov. Vaša dcéra ho však vie jednoducho získať zdarma - stačí, ak bude používať svoju platobnú kartu (aspoň 5 zúčtovaných platieb kartou za mesiac) alebo bude mať vklady v Tatra banke na jej meno vo výške aspoň 650 €.
 



Otázka:
05.08.2011 - Ako dlho trvá zvyčajne otvorenie účtu? 
Odpoveď:
05.08.2011 - Samotné otvorenie účtu s definovaním Vašich údajov zaberie približne 20 minút. Konečný čas je však závislý aj od Vašej interakcie a otázok, ktoré Vám, samozrejme, radi zodpovieme. Kladieme totiž dôraz na to, aby sme Vás oboznámili so všetkými dôležitými výhodami, ktoré môžete v rámci produktu využívať pre Váš osobný komfort. 



Otázka:
05.08.2011 - Aké doklady potrebujem na otvorenie účtu vo vašej banke?  
Odpoveď:
05.08.2011 - K otvoreniu účtu fyzickej osoby Vám stačí Váš občiansky preukaz. Ideálnym riešením každodenných potrieb v oblasti platenia a správy peňazí je balík služieb Tatra Personal, ktorý poskytuje viaceré cenové výhody pre študentov, mladých absolventov či manželov a preto odporúčame nasledovné:
- ak ste študentom denného štúdia a máte do 26 rokov, prineste si aj potvrdenie o návšteve školy a balík služieb získate len za 35 centov
- ak ste absolventom vysokej školy vo veku od 24 do 28 rokov, stačí ak máte svoj titul uvedený v občian-skom preukaze, dostanete u nás balík služieb za zvýhodnený poplatok a zaplatíte tak len 2,50 € mesačne (ak tento titul v občianskom preukaze nemáte, môžete nám priniesť potvrdenie o ukončení štúdia a zvýhod-nenie Vám taktiež poskytneme)
- ak má Váš manžel či manželka účet v Tatra banke, obaja využívate balík služieb za zvýhodnený poplatok, stačí, že nám o tom poviete. Sobášny list pre uplatnenie tejto zľavy si vypýtame len vtedy, ak si nevieme overiť zhodu mena a trvalého pobytu v našich systémoch alebo vo Vašich občianskych preukazov.
 



Ďalšie témy v poradenstve
Mali sme v poradenstve