Banky.sk

Bankový účet, či balík služieb? Vyberte si ten správny pre vás.

Zuzana Ďuďáková
Na vaše otázky až do 18.2.2018 odpovedá Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank.

UniCredit bank
Otázka:
14.02.2018 - Platím mesačne niekoľko pravidelných platieb (spp, zse,...) oplatí sa mi zriaďovať na tieto platby inkaso alebo radšej trvalý príkaz? Aký je v tom rozdiel? Ďakujem za odpoveď.
Odpoveď:
20.02.2018 - Platenie Trvalým príkazom je výhodné použiť vtedy, ak má klient platiť tomu istému príjemcovi v pravidelných intervaloch takú sumu platby, ktorá je vopred pevne určená a nemení sa. Výhodou platenia trvalým príkazom je fakt, že ak v deň splatnosti trvalého príkazu nie je na účte klienta dostatok prostriedkov, naša banka sa pokúša trvalý príkaz vykonať ešte 3 nasledujúce pracovné dni po dni splatnosti.

Ak ide o pravidelné platby pre toho istého príjemcu s premenlivou sumou, vhodné je práve inkaso.
Platenie SEPA inkasom je pre klientov výhodné najmä vtedy, ak sa jedná o pravidelne sa opakujúce platby, pričom suma platby nie je platiteľovi vopred známa (napr. poplatky za služby mobilných operátorov). Maximálne povolenú výšku SEPA inkasa si určí platiteľ nastavením limitu sumy SEPA inkasa v súhlase so SEPA inkasom. Banka chráni účty klientov pred neoprávnenými inkasami tak, že všetky inkasá, ktoré nezodpovedajú podmienkam nastaveným v súhlasoch so SEPA inkasom odmietne. Pozor, zúčtovanie inkasa banka nemôže opakovať, preto platiteľ musí mať na svojom účte dostatok peňazí večer pred dňom splatnosti inkasa.



Otázka:
10.02.2018 - Môžu U konto využívať aj dôchodcovia, alebo máte pre dôchodcov iný typ účtu?
Odpoveď:
20.02.2018 - Ukonto je veľmi populárne aj pre dôchodcov. Je to komplexný účet, ktorý  je bezplatný pri zasielaní si 400 eur na účet každý mesiac .  Je s výbermi zo všetkých bankomatov doma i v zahraničí bezplatne.



Otázka:
06.02.2018 - Máte k účtu možnosť vytvoriť si bezplatne sporiaci účet?
Odpoveď:
07.02.2018 - K Ukontu banka zriaďuje bezplatne na požiadanie sporiaci účet.



Otázka:
05.02.2018 - Bolo by možné, aby mi kreditná karta zostala, ak by som si zrušila účet?
Odpoveď:
07.02.2018 - Kreditná karta je druh spotrebného úveru a je nezávislá od účtu. Je možné obstarať si ju samostatne.



Otázka:
03.02.2018 - Ak si chcem zrušiť účet, musím prísť na pobočku osobne?
Odpoveď:
07.02.2018 - Zrušiť účet je možné osobne na pobočke alebo zaslaním písomnej požiadavky s úradne overeným podpisom majiteľa účtu.
V prípade presunu účtu z jednej banky do druhej nie je potrebné kontaktovať starú banku, ak tam klient nemá iné produkty a služby, ako platobný účet s platobnými službami. Stačí ak klient príde do novej banky. Nová banka otvorí klientovi nový platobný účet a klient podpíše žiadosť o presun účtu. Ak má klient pri sebe aj výpis z účtu zo starej banky, nová banka pripraví a pošle informácie o novom účte aj všetkým inkasantom alebo platiteľom pravidelných platieb.
Presúva sa len účet a platobné služby (trvalé príkazy, súhlasy s inkasom a príkazy na úhradu/inkaso s budúcou valutou), automaticky sa zruší aj platobná karta a elektronické bankovníctvo. V prípade ostatných produktov a službe je potrebné , aby ich klient zrušil osobne. a služby si klient v starej banke zruší sám.
Stará a nová banka po podpise žiadosti s klientom spolu komunikujú, stará banka oznámi novej banke detaily platobných služieb, ktoré tam klient má.



Otázka:
02.02.2018 - Ponúka vaša banka detský účet zadarmo?
Odpoveď:
07.02.2018 - Pre deti do 15 rokov máme detské konto s vedenie účtu bez mesačného poplatku a zvýhodneným úročením na bežnom účte s debetnou kartou s mesačným limitom do 200 Eur. Všetky výbery z bankomatov UniCredit Bank v SR a zahraničí sú bez poplatku. Účet je pod úplnou kontrolou zákonným zástupcom – možnosť nastavenia limitu pri výbere hotovosti z bankomatu. Taktiež všetky POS platby sú bezplatné.

Pre študentov od 15 rokov by sme odporučili U Konto. Ide o účet s bezplatnými výbermi so všetkých bankomatov doma i vo svete zadarmo. Zadarmo, bez akejkoľvek podmienky, ho majú všetci mladí ľudia do dovŕšenia veku 27 rokov.



Otázka:
28.01.2018 - Koľko sporiacich účtov si môžem otvoriť k bežnému účtu?
Odpoveď:
07.02.2018 - K účtu U konto je možné bezplatne si zriadiť jeden sporiaci účet.



Otázka:
28.01.2018 - Založil som si účet v UniCredit banke pred pár rokmi, keď ste mali kampaň, že 10 rokov bude Ukonto zadarmo, ak mi bude chodiť výplata aspoň 400 eur mesačne. Dodržíte tých 10 rokov a nepridáte žiadne iné podmienky? Páči sa mi, že teraz mám U konto zdarma.
Odpoveď:
07.02.2018 - U konto je naozaj veľmi vyhľadávaný a obľúbený produkt práve preto, že pri splnení jednoduchej podmienky zasielať naň pravidelne mesačne minimálne 400 Eur je úplne zdarma a výbermi z akýchkoľvek bankomatov doma i po celom svete bezplatne. Garancia týchto podmienok je na 10 rokov, tak si ho spokojne užívajte.



Otázka:
27.01.2018 - Chcem sa opýtať, ak by som chcel pre manželku vybaviť platobnú kartu k môjmu účtu, je to možné? Ďakujem.
Odpoveď:
31.01.2018 - V takomto prípade je najlepším riešením zvoliť U konto Tandem, kde má každý svoj účet a svoju kartu. Je to tak, že podmienku pre bezplatné vedenie účtu môžete plniť v dvojici. V rámci U konta TANDEM získate dva úplne samostatné, od seba nezávislé účty s vlastnými platobnými kartami a s možnosťou ovládať svoj účet cez Online Banking či Smart Banking. Presne to znamená, že založíte konto sebe aj manželke, posielate na jeden alebo oba účty v súčte 400 eur mesačne a obaja máte bezplatné U konto aj všetky výhody k nemu.



Otázka:
25.01.2018 - V UniCredit banke mám účet. Prišiel mi poštou oznam, že na pobočke mám pripravenú novú platobnú kartu (stará karta mi expirovala). Tak som sa vybrala na do pobočky, kde mi oznámili, že moja karta tam nie je a že zvyčajne im karty chodia až koncom mesiaca. Prečo mi aj oznam nepošlete koncom mesiaca, keď už karta je na 100% na pobočke? Bývam na dedine a najbližšia pobočka je v meste, do ktorého som musela cestovať dvakrát.
Odpoveď:
31.01.2018 - Banka informuje klienta 2 mesiace pred koncom platnosti karty a klientovi je zasielané oznámenie o obnove karty s informáciou, v ktorom mesiaci a kam bude karta doručená a v prípade, že klient nesúhlasí, môže daný spôsob doručenia zmeniť. Požiadavky na výrobu obnovených kariet sa zasielajú prvých cca 5 pracovných dní v mesiaci, potom je 7 pracovných dní na ich doručenie. Takže karty by mali na pobočku doraziť vždy v druhej polovici mesiaca. Pri kreditných kartách v oznámeniach o obnove banka uvádza, že si klienti môžu kartu prevziať na pobočke po 20. dni v mesiaci. Na základe Vášho podnetu sa detailne pozrieme na celý proces.



1 2 »
Ďalšie témy v poradenstve
Mali sme v poradenstve