ČSOB radí ako používať účet bez poplatku

Autor: redakcia
22.01.2010 (09:00)

ČSOB rozbehla informačnú kampaň s názvom „Pochváľte sa účtom zadarmo“. V nej radí klientom ako používať bežný účet bez poplatku, prípadne s rôznymi zľavami.


Klienti ČSOB, ktorí majú jeden z troch balíkov služieb – balíku Pohoda, Pohoda Plus a Extra Pohoda môžu za ne platiť menej alebo vôbec. Banka tvrdí, že podmienky pre užívanie účtu bez poplatku vychádzajú z bežného správania sa klientov, a preto ich splnenie nie je náročné. Ročne môžu klienti ušetriť od 26,28 € až do 79,32 €.
Pozrime sa na tieto podmienky bližšie. Ak klient s účtom Pohoda nechce za balík platiť žiadne poplatky mal by zrealizovať mesačne 1 trvalý príkaz, inkaso, kreditný obrat minimálne 500 € a na účte by mal mať priemerný mesačný zostatok 300 € alebo aktíva v ČSOB minimálne 40 000 €. Až na poslednú podmienku sú tieto požiadavky celkom reálne. Ak by nechceli platiť za svoje účty klienti s balíkmi služieb Pohoda Plus a Extra Pohoda musia mať v banke aktíva minimálne v hodnote 40 000 €.
Tí, ktorí majú balík Pohoda Plus môžu ušetriť na poplatkoch až 90 % v prípade, že zrealizovali aspoň 1 trvalý príkaz, inkaso, mali kreditný obrat minálne 500 € a priemerný mesačný zostatok 700 €. V tom prípade by ich balík vyšiel na 63 centov. Vlastníci balíkov Pohoda a Pohoda Plus môžu ušetriť 60 % poplatkov ak zrealizovali 1 trvalý príkaz, inkaso a mali kreditný obrat minimálne 500 €.
Používať balík bez poplatku alebo s výraznou zľavou môžu aj malí a strední podnikatelia, ktorí otvoria v ČSOB Podnikateľské konto Plus alebo Businesskonto START. 100 % z poplatkov za balík ušetria ak urobia mesačne minimálne 10 transakcií, majú na účte priemerný zostatok minimálne 10 000 € alebo poskytnutý a čerpaný úver či kreditný obrat minálne 10 000 €. Polovicu z poplatkov podnikatelia ušetria ak urobia minimálne 7 transakcií, majú priemerný zostatok minimálne 5 000 € alebo majú poskytnutý a čerpaný úver, a kreditný obrat minimálne 5 000 €.
Zdroj: ČSOB,