Spotrebné úvery

Kreditná karta má svoje výhody aj nevýhody. Poznáte ich?

12.07.2023 - Akonáhle máte stabilný príjem a banka vás vyhodnotí ako spoľahlivého klienta, ponúkne vám kreditnú kartu. Mali by ste však vedieť, že kreditná karta je úverový produkt. Zvyčajne sa rýchlejšie dozviete o jej výhodách, no dobré je poznať aj druhú stranu mince.

Pri kúpe auta nepodceňujte poplatky, ktoré vás čakajú

19.06.2023 - Po bývaní je kúpa auta druhou najväčšiu investíciou, ktorá vie dlhodobo ovplyvniť domáci rozpočet. Obzvlášť, ak si kupujete vozidlo nad rámec svojich finančných možností. Viete, aké auto si môžete dovoliť?

Radíme: Na čo si dať pozor pri nebankových pôžičkách

29.05.2023 - Veľa Slovákov má skúsenosť s pôžičkou od nebankovej spoločnosti alebo s kúpou na splátky. Vďaka prísnej regulácii štátu v tomto segmente sa situácia zlepšila. Stále sa však nájdu spoločnosti, ktoré sa snažia pravidlá obísť, na čo v konečnom dôsledku doplatí spotrebiteľ. Poradíme vám, ako sa rýchlo zorientovať a zistiť, či ide o osvedčeného alebo naopak nepoctivého poskytovateľa úveru.

Zelené pôžičky - prehľad všetkých EKO úverov na trhu

23.01.2023 - Banky motivujú ľudí k nákupu ekologických produktov aj zvýhodnenými podmienkami na úveroch. Zelené pôžičky navyše môžete využiť ako doplnkový zdroj financií k štátom poskytovanej dotácii. Banky.sk pripravili prehľad úverov i zliav.

Osem rád, ktoré môžu pomôcť pri výbere pôžičky

27.07.2022 - Pôžičky sú dnes ľahko dostupné, stačí pár klikov. Avšak, predtým ako urobíte posledný klik a zadlžite sa na niekoľko rokov, zvážte niekoľko faktov. Pozrite si, ktoré parametre by ste určite nemali podceniť.

Aké možnosti financovania má startup?

23.09.2021 - Viac ako 90% novo-založených startupových projektov skončí už v prvom roku. Jedným z najčastejších dôvodov zlyhania je nedostatok finančných zdro-jov. Okrem dobre načasovaného biznis nápadu sú finančné zdroje nevyhnutnosťou, ktorá je kľúčová pre úvodný, ako aj nasledujúci rozvoj startupu.

Pozor na podvodné pôžičky!

20.09.2021 - Aj v súčasnosti sa môžete stretnúť s podvodnou formou poskytovania pôžičiek. Poradíme vám, ako rozpoznať, že sa jedná o podvodnú pôžičku a kde si môžete overiť, či spoločnosť má potrebné povolenia.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 »