Nové platobné karty Poštovej banky

10.01.2011 (13:00)

Od januára tohto roka majú všetky novovydávané platobné karty nový dizajn a vyšší stupeň ochrany.

Platobné karty Poštovej banky dostali od 1. januára 2011 novú tvár. Na kartách Maestro, MasterCard Standard a MasterCard Gold sa týčia tri z najznámejších slovenských hradov – Spišský hrad, Trenčiansky hrad a hrad Devín. Vizuály na platobných kartách pritom zachytávajú hrady v stvárnení, v akom ich bežne ľudia nevidia. Nové dizajny so slovenskými hradmi úzko súvisia s hlavným pilierom spoločenského pôsobenia Poštovej banky, ktorým je podpora národného kultúrneho dedičstva a zároveň vychádzajú zo stratégie banky byť ku klientom čo najbližšie - vo všetkých regiónoch.

Spolu s novými dizajnami platobných kariet banka pristúpila aj k zvýšeniu ich bezpečnosti prostredníctvom zavedenia technológie dynamickej autentifikácie dát, tzv. Dynamic Data Authentication (DDA). Všetky platobné karty Poštovej banky, vydané po 1. januári 2011, tak budú využívať už len tento štandard. „Významným krokom k zvýšeniu bezpečnosti platobných kariet Poštovej banky bola už ich migrácia na modernú čipovú technológiu, ktorou sú vybavené všetky karty našej banky vydané od decembra 2007. Ďalší krok smerom k vyššej bezpečnosti kariet sme urobili práve zavedením DDA technológie. Vďaka DDA sú totiž údaje na čipe platobnej karty zabezpečené dodatočným šifrovaním a pravosť karty sa overuje cez kód, ktorý je na rozdiel od statickej autentifikácie (SDA) jedinečný pri každej transakcii. Platobná karta s DDA je tak oveľa lepšie chránená proti jej nelegálnemu kopírovaniu,“ uviedol Andrej Rybánsky, vedúci oddelenia platobných kariet a elektronického bankovníctva Poštovej banky.

Poštová banka okrem neustáleho zvyšovania bezpečnosti svojich platobných kariet pozorne sleduje aj nové trendy týkajúce sa platobných technológií. V snahe priniesť svojim klientom ešte jednoduchší, rýchlejší a pohodlnejší spôsob platenia už čoskoro ponúkne možnosť využívať pohodlné a bezpečné bezkontaktné platby prostredníctvom technológie PayPass.
Zdroj: Poštová banka,