Sberbank a BKS bank znížili úroky na vkladoch

Autor: Andrej Dorič
06.09.2013 (07:00)

Začiatkom septembra sa ďalšie dve banky pridali k dlhotrvajúcemu trendu znižovania úrokov na termínovaných vkladoch.  
 
Medzi bankami, ktoré sa odhodlali k skresaniu úrokov na viazaných vkladoch je aj BKS bank, ktorá dlhodobo patrila k bankám s najvyššími úrokmi na sporení. Napriek zníženiu táto banka zostáva v prvej trojke v najvýhodnejších úrokoch. Podmienka však je, aby ste jej zverili viac ako 3 tisíc eur.

BKS banka znížila mierne (pokles o 0,05%) úroky na termínovaných vkladov v eurách pri dlhších viazanostiach a v obidvoch vkladových pásmach.

Na ročných vkladoch vo vkladovom pásme od 3 do 10 tisíc eur spadol úrok pod 2% na 1,95%. Na dvojročných vkladoch v tejto banke išli úroky tiež mierne dole z 2,25% na 2,20%. 

Pri vyššom vkladovom pásme nad 10 tisíc eur zostal úrok na ročnom vklade tesne nad 2% na úrovni 2,05%, kde klesol z 2,1%. Keď tejto banke zveríte svoje peniaze na dva roky ponúkne vám po novom 2,30% ročný úrok namiesto 2,35%. Všetky zmeny si môžete pozrieť tu. 

Úroky na mesačných a trojmesačných viazanostiach zostali nezmenené. 


Banky s najvyššími úrokmi na ročných termínovaných vkladoch v eurách

Banka a názov vkladu ročný úrok
J&T Banka
Termínovaný vklad
2,20%*
BKS
Termínovaný vklad
1,95% / 2,05%**
Prima banka
Termínovaný vklad s viazanosťou
1,00% / 2,00%***

*Minimálny vklad 3 000 € 
** Minimálny vklad 3 000 € /10 000 €
*** Klient so zriadeným Osobným účtom získava zvýhodnenie úrokovej sadzby

Sberbank výraznejšie skresala úroky  na českých korunách 


Sberbank skresala úroky na eurových vkladoch tiež na začiatku septembra. Najviac spadol úrok na ročnej viazanosti z 1,00% na 0,80%. Miernejšie klesli úroky pri polročnej fixácii, kde po novom zarobíte iba 0,50% namiesto 0,60%. Na uložených peniazoch na dva roky klesol úrok na rovné 1,00% z 1,10%.

Táto banka vyraznejšie zosekala aj úroky na termínovanych vkladoch v českých korunách, britských librách, švajčiarskych frankoch a amerických dolároch.
 
Poriadne spadol úrok napríklad na ročnej viazanosti v českých korunách 1,7% na 0,9%. Na librách klesol pri tejtoviazanosti úrok ešte viac na 0,8% z 1,7%. Všetky zmeny si môžete pozrieť tu.

Neprehliadnite

J&T banka pridala úrok k librám

 
J&T banka menila úroky na termínovanych vkladoch v britských librách a švajčiarskych frankoch. Na frankoch po novom zarobíte mierne menej, pretože úroky išli dole pri ročnej aj dvojročnej fixácii.

Na britských librách išli úroky na kratších viazanostiach hore, ale na dlhších fixáciách mierne klesli. Napríklad na ročnom vklade klesol úrok z 0,86% na 0,8%. Na polročnom vklade zase úrok stúpol z nuly na 0,50%.
Foto: Ivan Sedlák