Podielové fondy sú tu aj pre vás – prečítajte si o nich a o výhodách investovania viac

30.10.2017 (14:00)

Svoje peniaze môžete vložiť na bežný účet, na sporiaci účet, alebo ich môžete investovať. Možno si hovoríte, že investície sú záležitosťou boháčov, ktorí majú na rozhadzovanie, ale tak to vôbec nie je. Práve vďaka fondom je totiž investovanie dostupné pre každého.
 






Podielové fondy v súčasnosti patria medzi najlepšie spôsoby, ako zhodnotiť peniaze. Preto je investovanie čím ďalej populárnejšie. Ľudia vkladajú svoje financie do fondov, aby sa zabezpečili na dôchodok alebo napríklad zaplatili deťom školy a bývanie.

Čo sú vlastne podielové fondy a ako fungujú?

Podielový fond vám umožní spojiť sily s viacerými investormi. Vaše peniaze a peniaze ostatných investorov fond spoločne ďalej investuje. Váš podiel reprezentujú podielové listy, ktoré vyjadrujú hodnotu vašej investície. (Fondy všeobecne majú viac typov, prečítajte si článok Ako si vybrať ten správny typ podielového fondu).

Čo to pre vás znamená?

Keby ste prišli za Elonom Muskom a ponúkli mu, že do jeho projektu na osídlenie Marsu investujete 100 eur, asi by to bral ako výborný vtip. Keď sa ale spojíte s ďalšími investormi a ponúknete mu svoje spoločné, dostatočne vysoké imanie, prijme ho a vy budete patriť medzi prvých, ktorí zarobia na rezerváciu pobytu pozemšťanov na Marse. A ak sa im tam bude páčiť, zarobíte na tom veľa.
Súčasná situácia na finančných trhoch si vyžiadala zníženie úrokových sadzieb na sporiacich účtoch väčšiny bánk. Podielové fondy sú najjednoduchšou cestou k zhodnoteniu úspor. Popri tom majú aj ďalšie pozitíva.

My v mBank vidíme 5 hlavných výhod fondov:
  • Veľký výber investičných stratégií
Sami si zvolíte, akým spôsobom a za ako dlho chcete dosiahnuť svoje ciele. Na výber sú rôzne fondy od rôznych spoločností. Keď svoje financie rozložíte hneď medzi niekoľko z nich, zvýšite pravdepodobnosť, že natrafíte na budúceho lídra na trhu a znížite riziká.
  • Prístup na svetové finančné trhy
Kým so stovkou môžete investovať možno tak do predaja hračiek na trhoch, s podielom vo fonde sa vám otvára celý svet a napríklad aj obchody so skutočnými autami.
  • Možnosť investovať nízke sumy
Netreba riskovať celé dedičstvo po babičke, stačí vám malý počiatočný vklad, u nás len vo výške 15 eur. Vďaka mechanizmu trvalých príkazov môžete priebežne investovať po malých čiastkach, systém to zvládne sám, vy si len vopred zvolíte dátum a frekvenciu. Najkrajšie je, že to zaberie len krátku chvíľku – a čas sú tiež peniaze…
  • Profesionálna správa
Nakladanie s majetkom fondu má na starosť skúsená investičná spoločnosť. V jej vlastnom záujme je minimalizovať riziká a zvyšovať zisky. Pre istotu na ňu ale dohliada ešte aj centrálna banka a depozitár – banka, v ktorej má fond vedený účet.
  • Neustály prehľad o vývoji investície
Ako sa vaša investícia vyvíja, môžete sledovať vo svojom internet bankingu. Svoje podielové listy môžete kedykoľvek predať bez výpovednej lehoty. Len pár kliknutí a do pár dní máte peniaze na svojom mKonte.

TOP 5

Váhavým investorom určite uľahčí rozhodovanie naša špecialita - funkcia TOP 5. Na webe alebo v internet bankingu zobrazí táto služba až 5 fondov, do ktorých naši klienti v uplynulom týždni investovali najviac. Môžete sa nimi nechať inšpirovať.
Všetky spomenuté výhody chceme ponúknuť aj vám a práve preto ponúkneme všetkým svojim klientom možnosť investovať prostredníctvom podielových fondov. Informácie o novom produkte nájdete na našom webe.



=============================================================================
 

Prečítajte si tiež:

  1. K investovaniu do podielových fondov stačí len pár klikov

  2. Rýchlokurz: Ako sa stať investorom do podielových fondov - 1.časť

  3. Rýchlokurz: Ako sa stať investorom do podielových fondov - 2.časť

  4. Základy, ktoré musí vedieť každý, kto chce zhodnotiť úspory - 1.časť

  5. Základy, ktoré musí vedieť každý, kto chce zhodnotiť úspory - 2.časť

  6. Ako si vybrať ten správny typ podielového fondu: RIZIKO

  7. Ako si vybrať ten správny typ podielového fondu: OTVORENÝ ČI UZAVRETÝ
  8. Slovník investora

=============================================================================

(PR servis)

Zdroj: mbank, Foto: mBank