OTP banka ponúka kríženca sporenia a bežného účtu

Autor: Andrej Dorič
14.02.2012 (08:00)

Od minulého týždňa OTP banka ponúka k bežnému účtu novú službu 2v1. Ide v podstate o spojenie bežného účtu so sporiacim bez toho, aby ste si museli zakladať dve samostatné účty.  
 
OTP banka sľubuje pri aktivácii služby výhodné úročenie časti vkladu na bežnom účte vo výške 2,50% ročne. Samozrejme tento úrok dostanete len pri istých podmienkach. V prvom rade služby 2v1 je možná len na účte ku ktorému máte balík služieb MAX. Tento balík je v OTP banke najdrahší, mesačne zaň zaplatíte skoro 9 eur. 

Ďalšou podmienkou pre získanie výhodného úročenia je mesačný kreditný obrat na bežnom účte vo výške 330 eur. Ak dva mesiace po sebe nesplníte podmienku kreditného obratu služba 2v1 vám bude automaticky deaktivovaná. Neskôr si ju môžete opäť aktivovať, ak podmienku mesačného kreditného obratu splníte. Sľubovaný úrok 2,50% p.a dostanete tiež iba vtedy mate na účte zostatok od 2 tisíc do 12 tisíc eur. 

Výhodou takéhoto hybridného účtu je, že k svojim peniazom sa môžete dostať kedykoľvek bez sankčných poplatkov. Tiež si nemusí prevádzať peniaze, ak chcete sporiť z bežného na sporiaci účet. – Peniaze sa vám zhodnocujú priamo na bežnom účte.

Banka ponúka pri tejto novej službe aj manželské zľavy tak, že odpustí polovicu z poplatku za vedenie balíka služieb MAX. Celý poplatok vám banka odpustí, ak sa kvalifikujete na vernostnú zľavu. Tam banka požaduje tiež isté objemy obratov, ktoré sú rôzne pri rôznych balíkoch služieb. Pri základnom balíku je to 330 eur, pri balíku Plus a Max až 1500 eur. 

Pozrite si tiež:
UniCredit Bank chce pritiahnuť maďarských klientov 
Banky taja škody pri krádežiach z bankomatov 
V trvalom príkaze nemôžete zmeniť všetko
Zdroj: otpbanka.sk, Foto: redakcia