VÚB banka sa opäť hrala s úrokmi na hypotékach

Autor: Ľudovít Petržala
08.11.2013 (07:00)

VÚB banka zlacnila od začiatku novembra hypotéky, ale stále ich má drahšie ako jej veľké konkurentky.  

VÚB banka mení úrokové sadzby celkom často, posledná výrazná vlna zmien bola začiatkom októbra , kedy banka skorigovala smerom dole úroky na dlhších viazanostiach, ale zasa zdražela sadzby pri krátkodobejších fixáciách.

Od 5. novembra táto banka znižovala sadzby plošne na všetkých druhoch svojich hypoték. Sadzby klesli síce len o 0,10 percentuálneho bodu, ale pri všetkých pri viazanostiach na 1, 3, 5 a 10 rokov. 

Po novom pri štandardnej hypotéke dostanete pri 3 a 5 ročnom fixe úrokovú sadzbu od 4,19% za rok. Aj napriek tomuto zníženiu sa Flexihypotéka nedostala ani do prvej pätice bankových produktov s najnižšou úrokovou sadzbou. Tej dominuje Slovenská sporiteľňa a VÚB banka je na 10. mieste. V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť top 5 produktov.

Top 5 bánk s najnižšími úrokmi pri hypotéke s 5 ročnou fixáciou

Banka Ročný úrok od
Slov. sporitelna
Úver na bývanie 
3,09%
UCB
Hypoúver Klasik
3,69%
Tatra banka
HypotékaTB 
3,75%
OTP banka
OTP HYPO úver
 
3,79%
Sberbank
Hypotekárny úver
 
3,79%
  
Pri hypotéke so štátnym príspevkom pre mladých s fixáciou na 3 a 5 rokov sa sadzba začína na 1,19% ročne namiesto 1,29%. Touto zmenou sa VÚB banka delí spolu s UniCredit Bank o tretie miesto v rebríčku najnižších sadzieb pri hypotékach pre mladých. 

Na druhom mieste je Tatra banka a na prvom Slovenská sporiteľňa. Viac o hypotekárnych úveroch pre mladých a porovnanie sadzieb voči iným bankám môžete nájsť tu. 

Lákavé refinancovanie


Oveľa výraznejšie zmeny boli pri Flexihypotékach na refinancovanie, kde úroky klesli o 0,9 percentuálneho bodu. Banka tak reaguje na tvrdý konkurenčný boj, v ktorom si banka preťahujú klientov prácetýmito úvermi. Pri troj a päť ročnej fixácii môžete dostať úrok 3,29% za rok namiesto pôvodných 4,19%.

Odporucame
Foto: BANKY.sk