UniCredit Bank znížila úrokové sadzby na niektorých úveroch

Autor: Ľudovít Petržala
31.03.2014 (07:00)

Minulý týždeň UniCredit Bank opäť menila úrokové sadzby, nie na termínovaných účtoch, ale na úveroch. Pridala sa k bankám, ktoré už od januára znižujú úroky na hypotékach.  
 
UniCredit Bank od 24. marca môžete dostať nižšie úroky na troch úverových produktoch, ide o Free Hypouver, Spotrebný úver a Plynoúver. 

Konkrétne pri Free Hypoúvere fixom na 10 rokov sadzba klesla z 5,59% na 4,69% za rok, priSpotrebnom úvere bol pokles ešte výraznejší a to z 9,50% na 7,40%.  Najvýraznejší pokles bol priPlynoúvere, ktorý slúži napríklad na plynové vykurovacie kotly a ohrievače vody, tam úroky padli z 11% na 7,40%.

Neprehliadnite Ak sa bližšie pozrieme na Free Hypoúver, tak prakticky ide o bezúčelovú hypotéku. Minimálna výška úveru je 3 300 eur a maximálna je do 70 % z hodnoty zakladanej nehnuteľnosti. 

ZUNO-byvanie-rekl-pasik

Pre porovnanie ponúk iných bánk si môžete pozrieť nasledovnú tabuľku. Je v nej top 5 bánk, ktoré Vám ponúkajú najlepšie úrokové sadzby pri fixe na 5 rokov k bezúčelovým hypotékam.

Banka  Úroková sadzba za rok
CSOB                           Oberbank
Bezúčelová hypotéka       Spotrebný bezúčelový úver 
 
3,29%
UCB
 
Free Hypoúver
 
3,39%
mbank - male
mHYPOTÉKA
 
3,69%
 Tatra banka
Americká hypotéka
 
 3,95%

Kompletný zoznam  úrokových sadzieb na hypotékach nájdete tu. 

UniCredit Bank je v poslednom čase veľmi aktívna v  boji o hypotekárnych klientov. Banky ako ČSOB, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka alebo VÚB banka už od konca januára znižujú úrokové sadzby a tie najmä pri klasických hypotékach klesajú pod 3% hranicu a dostávajú sa na historické minimá.
Foto: Ivan Sedlák