Business culinarium

Bratislavská reštaurácia Liviano je už desať rokov pojmom a stabilnou hviezdou medzi najlepšími reštauráciami nielen Slovensku, ale aj v celej Európe- veď je držiteľom ocenenia "101 najlepších reštaurácií" od Daily Meal.

Za úspechy vďačí nielen príjemnej atmosfére, skvelej obsluhe, ale aj jedlu, ktoré je vždy nadčasové a lahodiace všetkým chuťovým bunkám. My sme si v spolupráci so šéfkuchárom Liviano pre vás pripravili niekoľko receptov, ktoré si môžete vyskúšať aj doma a zažiť tak chuť tohto miesta na vlastnej koži. A ak sa vám nechce variť, viete, kde sa vždy skvelo najete - no predsa v Liviane!
 

Hovädzí tatarák s nakladanými horčičnými semienkami a sušeným vaječným žĺtkom

tatarak_uvod

Hovädzí tatarák je klasikou, ktorá neurazí a miluje ju snáď každý pôžitkár. Pôvod slova tatársky možno hľadať vraj v dobách, keď robili Tatári nájazdy na Európu. Trošku reálnejšie už znie fakt, že „tatarák“ je odvodený od tatárskej omáčky, ktorú Francúzi k tejto pochúťke podávajú. Vyskúšajte túto lahôdku na spôsob Liviano
 


Roláda z prepeličky a foie gras, pečená foie gras, jablko a omáčka z čiernej bazy

widget_roladaPrepelička je lahodné mäsko je vyhľadávaná delikatesa, ktorá má lahodnú chuť a navyše obsahuje minimum tuku. Keď sa obohatí s foie gras, je sa veru na čo tešiť. Vychutnajte si ju vo variácii na spôsob reštaurácie Liviano. Túto chuť si jednoducho zamilujete.
 


Dukátové buchtičky, vanilková pena, zmrzlina z hnedého masla

dukatove_buchty_maleNáročný meeting, či priveľa mailov? Vráťte sa do detstva s pochúťkou, ktorá vám vyčaruje úsmev na tvári. Jemné pečivo buchtičiek poláska a dušu zahreje vanilková pena. Ideálne jedlo na sychravý zimný deň.