Tatra banka zavádza prelomovú novinku Card2Card - Platby z karty na kartu

Autor: redakčne upravené
26.02.2024 (14:37)

Ak chcete niekomu poslať peniaze, stačí vám vedieť jeho meno a číslo karty. Prevody z karty na kartu sú rýchle a bezpečné. Pozrite si, ako to funguje a aký poplatok za tento prevod zaplatíte.

Tatra banka predstavuje službu Card2CardTB, ktorá umožňuje posielanie peňazí z jednej karty na druhú za niekoľko minút. Klienti Tatra banky s Visa kartou môžu týmto spôsobom realizovať platby nielen na Visa a Mastercard karty vydané na Slovensku, ale i v členských štátoch EU a ďalších vybraných krajinách.

Peniaze na účte za malú chvíľu

Vo februári 2022 Tatra banka spustila službu okamžitých platieb. Klienti môžu posielať peniaze z účtu na účet veľmi rýchlo a pripísanie platby trvá prakticky niekoľko sekúnd. Podmienkou je, že aj banka príjemcu musí byť zapojená do systému okamžitých platieb. Na Slovensku okamžité platby stále nemajú všetky banky.
Ako ďalšiu novinku v oblasti platobných služieb Tatra banka prináša možnosť posielať peniaze z karty na kartu. Rýchle posielanie peňazí je tak dostupné aj v prípade, že druhá banka nie je zapojená do okamžitých platieb.

Služba Card2CardTB aj pre platby do zahraničia

Nová služba je určená pre platby, ktoré smerujú do členských štátov Európskej únie a najmä na Island, do Lichtenštajnska, Nórska, Veľkej Británie, Srbska, Kosova, Albánska či na Ukrajinu. Klienti tak ušetria čas aj peniaze. Finančné prostriedky sú pripísanie na kartový účet do pár minút namiesto niekoľkodňového spracovania, a sú tak takmer ihneď k dispozícii. Poplatok za túto službu je tiež nižší v porovnaní so zahraničnou platbou. Detailnejšie informácie sú uvedené na webovej stránke.

Ako peniaze poslať

Platba z karty na kartu (Card2Card) je veľmi jednoduchá, stačí poznať len údaje o svojej karte a číslo karty a meno príjemcu. Formulár na odoslanie takejto platby je dostupný na webovej stránke Tatra banky. Rovnako ako pri všetkých digitálnych službách aj pri tejto by mali klienti na formulár pristupovať vždy len z oficiálnej adresy banky.
Card2Card
Rovnako platí, že v prípade odosielateľa je potrebné uviesť rovnaké údaje ako pri platbe kartou na internete – to znamená číslo karty, dátum exspirácie, CVV kód a meno držiteľa karty. Zadávať je možné aj jednorazové číslo karty, ktoré sa dá vygenerovať v mobilnej aplikácii Tatra banka. V časti príjemca postačuje vyplniť len číslo karty a meno príjemcu bez ďalších detailných informácií z karty. Netreba zabúdať na to, že na prijatie peňazí nie je nikdy potrebné uvádzať dátum exspirácie a CVV kód.
  1. Na stránke Tatra banky kliknite na preferovanú jazykovú verziu.
  2. Webová stránka vás presmeruje na platobný formulár Raiffeisen Bank International.
  3. Vyplňte údaje o svojej karte a čislo karty a meno príjemcu.
  4. Vyplňte sumu. Do celkovej sumy sa vám automaticky zaráta poplatok za službu.
  5. Potvrďte prevod prostredníctvom 3D Secure cez vašu aplikáciu Tatra banka alebo Internet bankingTB.
"Aktuálne je možné prevody realizovať na webovej stránke banky, v budúcnosti plánujeme službu integrovať do mobilnej aplikácie Tatra banka," hovorí Simona Miklošovičová, hovorkyňa Tatra banky.

Každý prevod sa na záver potvrdzuje prostredníctvom 3D Secure cez aplikáciu Tatra banka alebo internetbanking, čo zabezpečuje bezpečné posielanie peňazí. Služba je preto dostupná pre klientov s aktívnymi elektronickými oprávneniami.

Zadarmo to nebude

Transakcie Card2Card sú narozdiel od iných bežných transakcií spoplatnené. Poplatok za prevod z karty na kartu závisí od výšky prevodu:
Prevod do výšky 100 EUR je spoplatnený sumou 1 EUR.
Prevod vyšší ako 100 EUR je spoplatnený ako 1 % zo sumy prevodu.
V rámci potvrdenia prevodu bude suma prevodu navýšená o poplatok a v tejto výške bude z karty zúčtovaná.

Limity prevodov

Minimálny limit výšky prevodu je v sume 5 EUR.
Maximálny limit výšky prevodu a súčasne maximálny denný limit je v sume 1 000 EUR.
Maximálny mesačný limit prevodu je v sume 5 000 EUR.
Limit prevodu je stanovený na klienta, nie na platobnú kartu. V prípade vykonania prevodov z viac ako jednej platobnej karty klienta, je suma prevodov z každého čísla platobnej karty klienta započítaná do celkového denného a mesačného limitu.
 
Zdroj: Tatra banka, Foto: Ivan Sedlák