Elektronický token nahrádza Grid karty

19.03.2010 (16:00)

UniCredit Bank ponúka klientom nový typ tenkého elektronického tokenu, ktorý nahrádza tradičné Grid karty.
 


Internetové bankovníctvo je medzi klientmi bánk stále populárnejšie. Klienti sú však stále náročnejší a vyžadujú od bánk pohodlnosť online transakcií, ale aj bezpečnosť. Banky preto inovujú bezpečnostné nástroje. Jedným z takýchto nástrojov je elektronický token, ktorý stále viac nahrádza tradičné Grid karty.
„Elektronický token je bezpečnostný kľúč, ktorý v sebe spája bezpečný vstup do elektronického bankovníctva,“ vysvetľuje Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank. Táto banka teraz ponúka klientom nový typ tenkého elektronického tokenu, ktorý má viacero výhod oproti Grid karte. Je malý, má atraktívny dizajn a je len trochu hrubší od platobnej karty a pohodlne sa zmestí do peňaženky. Klient môže s novým tokenom autorizovať viac platobných príkazov iba jediným podpisom a tak ušetriť čas.
Ako elektronický token funguje? Je chránený PIN číslom, ktoré si zadáva užívateľ sám. Po jeho zadaní sa vygeneruje časovo obmedzený a jedinečný bezpečnostný kód. Tento kód znemožňuje potenciálnemu útočníkovi jeho zneužitie.
 
Zdroj: UniCredit Bank,