Používaním internet bankingu ušetríte

Autor: Barbora Valková
07.03.2011 (12:30)

Klienti bánk, ktorí sa naučili používať elektronické služby ako bankomat alebo internet banking svojej banky, ušetria ročne až niekoľko desiatok eur.

Slovenská sporiteľňa si účtuje za platbu v eurách na pobočke 1,20 eura a elektronicky iba 15 centov. Tatrabanka je lacnejšia, na pobočke zaplatíte jedno euro a elektronicky iba 12 centov. Vo VÚB banke klienti uhradia za svoje platby na pobočke 1 euro a cez internet 15 centov. OTP banka účtuje klientom rôzne poplatky, záleží na produkte. Klienti, ktorí využívajú OTP Konto, zaplatia za platbu na pobočke 30 centov a elektronicky iba 10 centov. Čo sa týka ČSOB banky, od prvého apríla zaplatíte na jej pobočkách jedno euro a elektronicky 15 centov.

Za založenie trvalého príkazu v žiadnej zo spomínaných bánk poplatok nie je. Avšak, za zmenu trvalého príkazu zaplatíte na pobočke Slovenskej sporiteľne jedno euro a elektronicky 50 centov, ukončenie trvalého príkazu stojí v oboch prípadoch jedno euro. Zmena trvalého príkazu cez VÚB banku je lacnejšia než v Slovenskej sporiteľni. Na pobočke zaplatíte 50 centov a elektronicky 15 centov. Trvalý príkaz klientom zruší VÚB banka zadarmo, Tatrabanka za dva eurá na pobočke a cez internet tiež zadarmo. Zmena trvalého príkazu a jeho zrušenie klientov stojí OTP banky jedno euro.

Za zmenu trvalého príkazu bude v ČSOB potrebné od apríla uhradiť na pobočke jedno euro a elektronicky 50 centov. Zrušenie trvalého príkazu bude na pobočke ešte drahšie. Bude stáť 2 eurá, elektronicky 50 centov. Denné zasielanie informácií o pohyboch na účte poštou bude stáť 8 eur mesačne, týždenné zasielanie 1,60 eura mesačne, elektronicky pre Základný bankový produkt vôbec nič.

Vysokoškoláci majú spomínané služby napríklad v Slovenskej sporiteľni zadarmo. Mladí a seniori neplatia v OTP banke tiež nič.
Zdroj: csob.sk, slsp.sk, vub.sk, tatrabanka.sk, otpbank.sk,,