Internetové banky bojujú o klientov úrokmi na vkladoch

Autor: Andrej Dorič
09.01.2012 (08:00)

Axa bank chce lákať klientov na novoročný úrokový bonus. 

Axa bank privítala nový rok ráznou ponukou 2,5% úroku na sporiacom účte. Pravda, aby ste ho získali musíte splniť určité podmienky. Základná úroková sadzba je 2,3 % ročne pre vklady do 200 tisíc eur a novoročný bonus a je platný do 29.februára. Axa sľubuje aj bezplatné zriadenie a vedenie účtu, žiadne poplatky za prichádzajúce platby a za niekoľko odchádzajúcich platieb.

Axa bank týmto úrokom dobehla svoje online konkurentky a niektoré aj tromfla. Zuno bank ponúka tiež úrok až 2,5 % ročne pri Sporení plus, ale tam si nemôžete peniaze vybrať kedykoľvek. V mBank dostanete 2% ročne, ale musíte zaplatiť kartou mesačne aspoň sto eur. Ak ste nový klient dostanete 2% aj bez platby kartou, ale iba do polovice januára.

Minul rok k staršej mBank a novším Fio a Zuno pribudla nová online konkurentka Axa bank. Hneď rozčerila vody s vysokými úrokmi na vkladoch. Jej konkurentky sa ich snažili tiež zvyšovať. Zuno napríklad v októbri zvýšila úrok na termínovaných vkladoch z 2,8% na 3,4%. Na sporiacom účte Zuno zdvihla úrok z 2,01 % p.a. na 2,3 % ročne.

mBank dvíhala úroková sadzbu na sporiacom účte eMAX plus na 2% ročne v októbri.
Axa bank začala pôsobiť na trhu v apríli s úrokom na sporiacom účte 1,6% a hneď v máji k nemu pridala aj 0,35 % vernostný bonus. Celková úroková sadzba pre klientov sa tak od 20. mája zvýšila na 2 % p.a.
 
Pozrite si tiež:
Banka Zuno získala za rok viac ako 30 tisíc klientov
mBank ponúka poistenie pravidelných platieb
Naším cieľom je prepojenie poisťovne s bankou



Zdroj: axabanka.sk, etrend.sk,