Tatra banka a mBank znížili úroky na sporiacich produktoch

Autor: Andrej Dorič
04.10.2013 (07:00)

Na konci septembra ďalšie dve banky upravovali smerom dole úrokové sadzby na sporiacich produktoch. Tatra banka skresala mierne úroky na termínovaných účtoch v cudzích menách a mBank na jej sporiacom účte.  
 
Tatra banke od 27. septembra získate nižšiu úrokovú sadzbu na termínovaných vkladoch v českých korunách, anglickej libre a americkom doláre. Znižovali sa predovšetkým vklady s krátkodobou viazanosťou, jeden alebo tri mesiace a v priemere o jednu desatinu percenta. 

Keď si uložíte peniaze na trojmesačný vklad v českých korunách zarobíte po novom iba 0,10% namiesto povôdných 0,20%, ročne. Na britských librách klesolúrpk pri trojmesačnom vklade z 0,40% na 0,30% ročne. Všetky aktuálne hodnoty úrokových sadzieb môžete pozrieť tu.

Odporucame Internetová banka mBank znížila tiež na konci septembra úrok na sporiacom účte eMax. Úrokové sadzby išli dole z pôvodnej hodnoty 0,50% za rok na 0,30% za rok. Iné úroky na sporiacich účtoch si môžete pozrieť tu.

V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť štyri momentálne najzaujímavejšie možnosti sporiacich účtov, resp. vkladných knižiek.

 
Banka a produkt Úroková sadzba (% ročne) Podmienky
Prima banka
Sporenie k Osobnému účtu
 
5,00 Mesačná suma sporenia min. 10 €, max. 100 €, doba sporenia 12, 18 alebo 24 mesiacov, k jednému osobnému účtu max 3 Sporenia.
PB
Zlatá vkladná knižka
 
1,50 Minimálny vklad je 3,32 €. Zlatú vkladnú knižku neponúka banka stále. Preto sa vopred uistite v banke, či je momentálne v aktuálnej ponuke.
Sberbank
Kapitálová vkladná knižka
 
0,20 - 1,50 Na bonusový úrok má klient nárok ak v príslušnom mesiaci nebola zrealizovaná žiadna debetná transakcia zo sporiaceho účtu, celková suma kreditných transakcií na sporiaci účet v príslušnom mesiaci je minimálne vo výške 20 € a zostatok na sporiacom účte na konci mesiaca bol nižší ako 20 000 €.
Zuno
Sporenie Plus
 
1,30 Žiadny minimálny vklad ani zostatok, vklady a výbery kedykoľvek, prevody za 0 €. Úroky za mesiac, v ktorom bol výber uskutočnený, nebudú pripísané.
Foto: BANKY.sk