Čistý zisk KBC klesol, prekonal však očakávania

16.11.2015 (17:00)

Čistý zisk spoločnosti KBC v treťom kvartáli klesol o 1,3 % na 600 mil. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters však rátali s tým, že dosiahne výšku 515 mil. eur.

Belgická finančná skupina KBC v treťom štvrťroku zaznamenala vyšší čistý zisk, ako sa očakávalo. Spoločnosti sa darilo predovšetkým v tradičných oblastiach bankovníctva a poisťovníctva. Čistý zisk spoločnosti napriek tomu klesol o 1,3 % na 600 mil. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters však rátali s tým, že dosiahne výšku 515 mil. eur. KBC sa taktiež naďalej drží svojej dividendovej politiky a od roku 2016 má v úmysle na dividendách vyplatiť minimálne 50 % ziskov.

ZÍSKAJTE VSTUPNÝ BONUS AŽ 2 000 €!

KBC pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. ČSOB do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. Skupina ČSOB ponúka služby banky, KBC Asset Managementu, ČSOB Factoringu, ČSOB Leasingu, ČSOB Poisťovne a ČSOB stavebnej sporiteľne.

Zdroj: SITA, Foto: Ivan Sedlák