Prémiové účty sú drahé, ale ich cena sa dá skresať aktivitou

Autor: Mário Skyba
05.02.2018 (11:00)

Banky na Slovensku ponúkajú okrem bežných účtov a balíkov služieb aj prémiové kontá. Sú väčšinou určené pre privátnych či lepšie zarábajúcich klientov a od toho sa odvíja aj ich cena.


Prémiové účty majú spoločné to, že ponúkajú neobmedzené transakcie na účte, lepšie debetné a kreditné karty a pribalia vám k účtu aj bonusy v podobe poistenia či zliav pri investovaní a sporení. Ponúkame vám ich prehľad v jednotlivých bankách.

ČSOB Extra Pohoda za 12 EUR mesačne

ČSOB Extra Pohoda je určený pre klientov, ktorí majú radi k účtu neobmedzené transakcie, operácie či výbery. Tiež tým, ktorí k účtu chcú mať pribalené aj poistenie. Tento prémiový účet ponúka úrazové poistenie pre prípad smrti následkom úrazu, trvalých následkov v rozsahu minimálne 66%. Navyše k tomu účtu dostane majiteľ aj image kartu či debetnú Gold MarterCard, za ktorú si bežný kliet musí priplácať. To všetko za cenu 12 eur mesačne. Banka ponúka 50%-nú či 100%-nú zľavu z toho poplatku.

Polovicu z ceny účtu ušetríte vtedy ak ste na účte aktívny. Obrat musíte mať minimálne 1500 eur, uskutočníte aspoň tri pravidelné platby (trvalý príkaz/inkaso) a ešte zaplatíte 5-krát kartou.

50% z ceny ušetríte aj vtedy aj v ČSOB máte úspory alebo úvery vo výške 30-tisíc eur alebo máte v banke aj Podnikateľské konto. Ak skombinujete dve z týchto zliav, máte účet bez poplatkov.

Z uvedených podmienok je zrejmé, že účet je určený pre lepšie zarábajúcich ľudí a podnikateľov.
 

PORADŇA: Bankový účet, či balík služieb? Vyberte si ten správny pre vás.

  

OTP Výhodný účet za 9 EUR mesačne

OTP Výhodny účet ponúka za 9 eur tiež veľa neobmedzených transakcií na konte či v bankomatoch. Preto banka uvádza, že je určený pre náročného klienta. V bankomatoch iných bánk si však bez poplatku vytiahnete peniaze len dvakrát do mesiaca. V zahraničí si bez poplatku vyberiete peniaze len z bankomatov skupiny OTP. Tiež karta k tomuto účtu je len klasická Visa Classic. Pri aktívnom využívaní tohto účtu máte možnosť získať ďalšie výhody ako napríklad 2%-nú zľavu pri spotrebných úveroch alebo 0,4%-nú zľavu pri úveroch na bývanie. Lenže tieto zľavy máte aj pri lacnejších účtoch v tejto banke. Navyše pri lacnejších kontách si viete skresať poplatky na polovicu a aj na nulu, čo pri tomto účte nie je možné.

Neprehliadnite

SLSP Osobný účet EXCLUSIVE za 8,9 EUR mesačne

Slovenská sporiteľňa ponúka Osobný účet Exclusive za 8,9 eura mesačne. Zabalí vám do neho neobmedzené transakcie online aj výbery z bankomatov doma aj v zahraničí, sporiaci účet či SMS notifikácie. Pri kartách vám ponúkne drahšiu embosovanú Visa Classic alebo MasterCard Mass. Navyše si poplatok za účet môžete znížiť na polovicu alebo aj na nulu pri podmienkach Výhodného súčtu. V podstate ide o podmienky byť na účte aktívny, mať tam úvery alebo Business účet.

50% zľavu z mesačného poplatku získate, ak počas mesiaca zrealizujete platby kartou vo výške apoň 200 EUR, z účtu vám odídu aspoň tri pravidelné platby (trvalý príkaz/inkaso) a zároveň uskutočníte aspoň jednu platbu na sporenie.

100% zľavu z mesačného poplatku získate, ak počas mesiaca zrealizujete platby kartou vo výške apoň 400 EUR, z účtu vám odídu aspoň tri pravidelné platby (trvalý príkaz/inkaso) a zároveň uskutočníte aspoň jednu platbu na sporenie. Druhý spôsob ako sa môžete dopracovať k 100% zľave je cez úspory, ak ich máte v Slovenskej sporiteľni uložené vo výške aspoň 30 000 EUR. Banka vám odpustí poplatok za osobný účet EXCLUSIVE aj vtedy, ak máte súčasne vedený aj Business účet a uskutočnili ste k tomuto účtu aspoň 5 hotovostných alebo bezhotovostných transakcií - výbery a platby kartou.

Podmienky na zľavy nie sú pre prémiového klienta nedosiahnuteľné, takže je to naozaj výhoda.

VÚB Účet Magnifica za 9 EUR mesačne

VÚB ponúka prémiovým klientom Účet Magnifica, ktorý stojí 9 eur. Za svoje peniaze klient dostane opäť neobmedzené transakcie na účte, výbery z bankomatu, ale len vlastnej banky. Cena balíka tiež zahŕňa 11 ľubovoľných produktov zo základnej ponuky, kde sú napríklad debetná karta alebo zasielanie SMS notifikácii. Navyše k tomuto prémiovému účtu si môžete vybrať 2 až 4 produkty z rozšírenej ponuky banky ako je debetná platobná karta VISA Inspire Gold či transakcie na pobočke.

Výhoda tohto konta je v tom, že si ho môžete voľne nakombinovať, i keď vyznať sa vo všetkých kombináciách je dosť zložité.

100% zľavu z mesačného poplatku získate, ak aspoň jeden krát mesačne použijete Internet banking alebo Mobil banking, váš mesačný príjem na účet je aspoň 1 000 EUR a využívate 3 ďalšie produkty banky (spotrebný úver, hypotéka, kreditná karta, pravidelné sporenie min 50 EUR mesačne, vkladové produkty min 10 000 EUR alebo životné poistenie La Vita.)

50% zľavu získate, ak aspoň jeden krát mesačne použijete Internet banking alebo Mobil banking, váš mesačný príjem na účet je aspoň 1 000 EUR a využívate 2 ďalšie produkty banky (spotrebný úver, hypotéka, kreditná karta, pravidelné sporenie min 50 EUR mesačne, vkladové produkty min 10 000 EUR alebo životné poistenie La Vita.)

Odporucame

UniCredit bank U Konto Preminum za 15 EUR mesačne

UniCredit bank má pre náročnejších klientov U Konto Premium, tento účet zo všetkých prémiových účtov najdrahší - stojí mesačne až 15 eur. Za tieto peniaze dostanete napríkald neobmedzené výbery hotovosti z bankomatov iných bánk v zahraničí. Navyše si môžete ku kontu pribaliť až 5 platobných kariet aj debetných aj kreditných a navyše dve môžu byť aj Gold.

Mesačný poplatok za účet si môžete skresať na nulu ak máte obraty na účte vo výške minimálne 1800 EUR alebo suma vašich vkladov a investícií v banke je minimálne 35 000 EUR. Z podmienok vyplýva, že toto konto je určené pre klientov, ktorí sú lepšie zarábajúci, aktívni a potrebujú viac platobných kariet pre seba či pre rodinu.

Ostatné banky prémiové účty neponúkajú, pretože sa zameriavajú na iný segment klientov. Tatra bankaúčet Tatra Personal, ktorý sa podobá na prémiový a je určený všetkým klientom.
 
Foto: Ivan Sedlák