Finančná poradňa

29.06.2018 (09:45)

V online poradni o platobných kartách a platbách v zahraničí na vaše otázky odpovedá Tomáš Barbarič, Head of Business Development 365.bank. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 25. júla 2018.
 


 

Dnešná otázka znie: Už som niekoľkokrát čítala, že do zahraničia je dobré brať si aj obyčajnú kartu aj kreditnú kartu. Kreditku nemám. Myslíte, že je naozaj potrebná? Oplatí sa mi požiadať o ňu len kvôli dovolenke?


V zahraničí sa môže zísť mať po ruke kreditnú kartu, aj keď vo väčšine prípadov si vystačíš s obyčajnou debetnou kartou. Ak by som Ti mohol poradiť, skontroluj si pri rezervácii ubytovania, či daný hotel náhodou nevyžaduje kreditnú kartu. Môže sa to stať aj v prípade, že si plánuješ požičať auto, pretože niektoré autopožičovne tiež vyžadujú kreditnú kartu. Preto odporúčam zistiť si túto informáciu dopredu, aby človek nebol na mieste zaskočený. Na ostatné, neplánované výdavky, by Ti mala spravidla stačiť aj debetka. Avšak to, či daný obchodník nebude akceptovať výhradne kreditku, sa nikdy nedá úplne vylúčiť.

 

Pozrite si ďalšie rady alebo pošlite otázku

365.bank
 

 
Zdroj: 365.bank, Foto: redakcia