Finančná poradňa

19.07.2018 (10:30)

V online poradni o platobných kartách a platbách v zahraničí na vaše otázky odpovedá Tomáš Barbarič, Head of Business Development 365.bank. Pýtajte sa, čo vás zaujíma, do 25. júla 2018.
 


 

Dnešná otázka znie: Minulý týždeň 12.7. som chcela na dovolenke zaplatiť za nákup kartou MasterCard a nepodarilo sa mi to kvôli "technickým problémom". Zachránila ma kamarátka, ktorá zaplatila svojou VISA kartou. Obchodník akceptoval aj Visa aj MasterCard. Ako je to možné? Ak bol problém na strane MasterCardu, vybrala by som peniaze aspoň z bankomatu, alebo ani to nie?


S najväčšou pravdepodobnosťou išlo o celosvetový výpadok, ktorý nastal na strane Mastercard. V dôsledku neho mali problémy s platením klienti všetkých bánk, ktoré využívajú karty Mastercard. Spoločnosť sa za komplikácie aj ospravedlnila. V dôsledku týchto technických problémov by sa Ti nedalo, bohužiaľ, ani vybrať peniaze z bankomatu. V podobných prípadoch môže byť riešením mať pri sebe karty aspoň od dvoch rôznych kartových spoločností. Človek sa tak vyhne nepríjemným komplikáciám.

 

Pozrite si ďalšie rady alebo pošlite otázku

365.bank
 

 
Zdroj: 365.bank, Foto: redakcia