Sadzobník poplatkov Tatra banky - zmeny od 31.5.2011

Autor: BANKY .sk
30.05.2011 (15:45)

Tatra banka mení výšku poplatov najmä za bezhotovostné služby.

V novom sadzobníku poplatkov zvyšuje Tatra banka poplatok za vedenie bežného účtu v eurách a v cudzej mene zo súčasných 2,00 € na 2,50 € mesačne. Mesačné poplatky za balíky služieb ostávajú nezmenené. Zároveň zavádza poplatok za platbu faktúr prostredníctvom bankomatov na 0,33 €.

Zvyšuje sa aj poplatok za spracovanie platby debetnou kartou
zo súčasných 0,12 € na 0,13 €. Rovnaká zmena výšky poplatku je aj za spracovanie prijatej platby, spracovanie platobného príkazu na úhradu prostredníctvom Internet bankingu a Mobil bankingu a za realizáciu trvalého platobného príkazu na úhradu a inkasa.

Tatra banka zároveň stanovuje poplatok za sprostredkovanie vrátenia platby na 5,00 €.

V rámci zahraničného platobného styku pribudli v sadzobníku poplatky spojené so SEPA inkasom:
- zrušenie mandátu pre SEPA inkaso formou písomného príkazu v pobočke banky: 2,00 €
- realizácia SEPA inkasa: 0,13 €

Pri osobitne regulovaných prevodoch sa zvyšuje poplatok za spracovanie prijatej platby a za spracovanie platobného príkazu prostredníctvom Internet bankingu zo súčasných 0,12 € na 0,13 €.

Zmeny v poplatkoch sa týkajú aj bezúčelových úverov. Pri Bezúčelovom úvere bez zabezpečenia a Bezúčelovom úvere TB Classic Tatra banka stanovuje minimálnu a maximálnu sumu pri poplatku za spracovanie žiadosti, tj. min. 30 €, max. 300 €. Zároveň znižuje poplatok za podanie žiadosti o zmenu zo súčasných 60 € na 40 €. Toto zníženie platí aj pre úvery Bezúčelový úverTB Garant / Bezúčelový úver zabezpečený finančnými prostriedkami. Pri týchto dvoch typoch úverov zároveň Tatra banka stanovuje minimálnu výšku poplatku za navýšenie úveru na 30 €.

Uvedené zmeny sa týkajú poplatkov za služky pre fyzické osoby.

Tatra banka - sadzobník poplatkov
Zmeny v sadzobníkoch iných bánk
Tatra banka na BANKY.sk

Zdroj: Tatra banka,