V Slovenskej sporiteľni budú všetky nové karty bezkontaktné

27.04.2012 (13:30)

Banka do konca mája tohto roka na požiadanie klientom bezplatne prevydá jednu debetnú platobnú kartu za novú, bezkontaktnú.  
 
Slovenská sporiteľňa ponúka svojim klientom všetky novo vydané platobné karty vybavené bezkontaktnou technológiu. Ich majitelia tak budú môcť platiť do výšky 20 eur bez zadania PIN kódu či bez autorizácie podpisom. Banka do konca mája tohto roka na požiadanie klientom bezplatne prevydá jednu debetnú platobnú kartu za novú, bezkontaktnú. Zároveň plánuje postupne rozširovať sieť platobných terminálov podporujúcich túto technológiu u obchodníkov.

Viac ako 57 % platieb kartou klientov Slovenskej sporiteľne je do výšky 20 eur. Využívanie bezkontaktnej technológie tak výrazne prispeje k zrýchleniu platenia. „Zavedenie bezkontaktných platieb prispeje k zlepšeniu pohodlia klientov pri platení. Očakávame, že zároveň bude mať aj pozitívny efekt na slovenský kartový trh a do konca roka 2014 povedie k zvýšeniu podielu kartových transakcií v priemere o 11 % ročne,“ povedal Igor Žganjer, riaditeľ kartového centra Slovenskej sporiteľne.

Rýchlejšie platby

Platiť bezkontaktnou platobnou kartou je bezpečné, jednoduché a rýchle. Karta počas platenia ostáva nepretržite v rukách klienta. Prieskum Slovenskej sporiteľne tiež preukázal, že bezkontaktná platba je rýchlejšia ako platba hotovosťou takmer o 45 sekúnd. To znamená, že priemerný klient, ktorý zaplatí svojou kartou za rok 34-krát, môže ušetriť až 25 minút ročne. 


Nové terminály na celom Slovensku

Banka plánuje postupne vymeniť svoje platobné terminály na celom Slovensku, hlavne u obchodníkov z oblasti potravinových reťazcov a dopravy, kde je hlavný prínos rýchleho bezkontaktného platenia. Do konca tohto roka bude približne 15 % z 8 350 platobných terminálov Slovenskej sporiteľne vybavených bezkontaktnou techno-lógiou. Banka postupne zavedie aj prijímanie platieb prostredníctvom technológie NFC (napríklad platby mobilnými telefónmi).


Ako sa platí bezkontaktnou kartou

 Stačí priložiť kartu ku platobnému terminálu a počkať na potvrdenie transakcie. 
 Bezkontaktná karta je vybavená rovnakou bezpečnostnou technológiou ako vaša súčasná karta. Počas transakcie karta neopúšťa vašu ruku. Platby nad 20 € treba autorizovať zadaním PIN.
 Prehľad aj o vašich malých výdavkoch získate prostredníctvom internetbankingu alebo výpisu k účtu. 
 Ku kartám vydaným k vybraným typom účtov získate odmenu za platbu kartou 0,5 % z vášho nákupu.


Pozrite si tiež:
Banky ponúkajú k platobným kartám veľa zliav a výhod 
Banky investujú do ochrany platieb kartou 
Bezkontakné platby sú stále populárnejšie
Zdroj: Slovenská sporiteľňa, Foto: Ivan Sedlák