Cez bShop banky chytia potenciálnych klientov

Autor: Ľudovít Petržala
26.07.2012 (07:00)

Banka 3. tisícročia by mala byť vďaka moderným komunikačných kanálom k dispozícii klientovi kedykoľvek.  
 
Koncom jari UniCredit Bank spustila nový komunikačný kanál – bShop, vďaka ktorému klienti ušetria čas spojený s návštevou obchodného miesta banky a získajú len tie informácie, o ktoré sa zaujímajú. Stačí prejaviť záujem o konkrétny bankový produkt alebo službu z ponuky banky a kliknúť na tlačidlo „MÁM ZÁUJEM“. Následne sa objaví elektronický formulár so základnými kontaktnými údajmi, prípadne možnosťou dodatočných otázok. Tiež si môžete vybrať preferovaný spôsob komunikácie – e-mailom alebo telefonicky ako aj presný dátum a čas, kedy Vás môže banka kontaktovať.

Monika Kohútová, riaditeľka Divízie retailového bankovníctva UniCredit Bank hodnotí túto službu veľmi pozitívne a hovorí: „Veľmi milým a nečakaným prekvapením tohto moderného kanálu je fakt, že od jeho zavedenia sme po niekoľkotýždňovej prevádzke registrovali výrazný nárast nových žiadostí o naše produkty a služby.“ 

Podľa štatistík tento spôsob komunikácie s bankou využívajú viac muži ako ženy. Najväčší počet žiadostí o spätný kontakt banka dostala od záujemcov o spotrebný bezúčelový úver, o ktorý prejavilo záujem takmer 40 % všetkých potenciálnych klientov. Vďaka bShopu sa denne z viac ako polovice takto získaných nových kontaktov stávajú reálni klienti banky.

Finančná skupina ČSOB ponúka cez svoju webstránku možnosť namodelovať a vybrať si najvhodnejší bankový produkt (hypotéku, spotrebný úver, bežný účet resp. balík služieb, POS terminál alebo platobné brány určené pre e-shopy) a následne oň prejaviť záujem. Klienta potom kontaktuje ním vybraná pobočka, na ktorej sa celý proces nákupu dokončí. 

Výnimkou je spotrebný úver, kde nie je nutná návšteva pobočky ale zmluvu pri splnení podmienok doručí kuriér. Prostredníctvom online aplikácie je taktiež možné požiadať o platobnú Imagekartu (debetnú alebo kreditnú) s vlastným obrázkom.

Pozrite si tiež:

bShop – Bankový internetový obchod naberá na obrátkach
Záloha za dovolenku mimo EÚ môže byť dosť drahá
Chyba pri posielaní platby vás môže vyjsť draho
Foto: BANKY.sk