VÚB banka sa púšťa do online pôžičiek

Autor: Andrej Dorič
17.08.2012 (07:00)

Na pole internetových bánk vstupuje ďalší konkurent- kamenná banka.  
 
VÚB banka začala ponúkať bezúčelový spotrebný úver cez internet. Banka sľubuje do konca septembra poskytnúť pôžičku bez poplatkov, peniaze dostanete rýchlo a môžete si ich vybrať na pobočke. Ako výhodu VÚB uvádza, že úver poskytne aj klientom bez založenia účtu. 

BANKY.sk zisťovali aké podmienky majú pri pôžičkách online banky. Hovorca ZUNO banky Lukáš Tomis potvrdzuje, že úvery v tejto banke môžu získať len klienti, ktorí majú v banke bežný účet. “Ten však ZUNO ponúka bez poplatku a na jeho otvorenie stačia 3 minúty a pár klikov na internete,” dodáva. 

Rovnakú podmienku má aj mBank. Požičiava iba vlastným klientom. „Spotrebný úver v súčasnosti ponúkame existujúcim klientom mBank. Schvaľovanie hotovostnej pôžičky prebieha online,“ informuje Matej Kubinec, hovorca mBank. 

V tejto online banke môžete cez inernetbanking požiadať aj o hypotéku. Neskôr je však nutné navštíviť pobočku mBanky, aby ste dotiahli všetky papierovačky. Podľa Kubinca mBank prechádza na jeseň na nový spôsob schvaľovania úverov, ktorý celý proces urýchli a zvýši pohodlie pre klienta.

Tisícka za 30 eur mesačne

VÚB banka vám požičia online od 490 až do 10 000 eur so splatnosťou do 10 rokov. Úroková sadzba je od 8,9% ročne a je fixná, teda garantuje tak rovnakú výšku splátky počas celej splatnosti. Pôžičku môžete použiť na akýkoľvek účel. 

ZUNO banka vám požičia bez ručiteľa či potreby zdokladovania účelu až do výšky 20 000 eur za úrokovú sadzbu, ktorá sa pohybuje od 7,9 % ročne. Pri pôžičke Plus si priplatíte 2,99 eur mesačne, a dostanete sms-ky o blížiacej sa splátke, poistenie a možnosť zmeny zmluvných podmienok či predčasného splatenia pôžičky. 

“Na rozdiel od kamenných bánk môže klient o oba typy pôžičky požiadať rýchlo a jednoducho prostredníctvom online bankingu. Vyplnia formulár, nahrajú požadované dokumenty a žiadosť podpíšu pomocou sms-ky. Vyplnenie žiadosti trvá v priemere 8 minút, “ dodáva Tomis.

Koľko stojí pôžička na 1000 eur na 3 roky
  ročný úrok  mesačná splátka
VÚB banka 8,9% 31,75 eur
ZUNO banka 7,9% 31,29 eur



Na porovnanie sme zisťovali koľko bude stáť ročne úver na 1000 eur na 3 roky v oboch bankách.
V ZUNO banke pri úrokovej sadzbe 7,9 % p.a. a mesačnej splátke 31,29 € (36 splátok) klient na úrokochzaplatíte 68,04 € ročne bez istiny. 

VÚB banka vám tisícku požičia za 8,9%, mesačná splátka bude 31,75 eur a ročná percentuálna miera nákladov bude 9,26%. Úver za 3 roky preplatíte o 143 eur. 

Pozrite si tiež:
Refinančné úvery môžu pomôcť ušetriť až stovky eur
mBank má nové termínované vklady, ale znižovala sadzby na existujúcich
Hypotéka či spotrebný úver na bývanie?
Foto: Ivan Sedlák