Banky začínajú s vianočnými akciami na pôžičky

Autor: Andrej Dorič
07.11.2012 (07:00)

Do Vianoc je ešte ďaleko, ale banky už začali lákať klientov na akciové spotrebné úvery. Ponúkajú rôzne zľavy z poplatkov. Prehľad všetkých akcií a zliav vám prinášajú BANKY.sk  
 
Tatra banka začala s predvianočnou nádielkou veľmi skoro. Už od polovice októbra v rámci akcie ponúka klientom, ktorí si od 15. októbra do 24. decembra 2012 požiadajú o bezúčelový úver, že im odpustí prvú splátku a prvý poplatok za správu (vo výške 3 eur) bezúčelového úveru. Pri úvere 2000 eur na dva roky s príjmom v čistom 500 eur. by ste na splátke ušetrili 92,32 eur. 

Podmienkou je to, aby bola minimálna doba splatnosti takéhoto úveru počas trvania kampane 24 mesiacov. Teda inak povedané úver by ste si mali zobrať minimálne na dva roky. Tatra banka ponúka úrokovú sadzbu od 9,9 % ročne a požičať vám môže od 700 do 25 tisíc eur. Úver dostanete aj keď nie ste klientom banky, teda bez založenia účtu.

Slovenská sporiteľňa ponúka v rámci vianočnej kampane tiež bezúčelové úvery so splátkou už od 10 eur mesačne. Navyše vám pri žiadosti dá 40 eur v hotovosti. „Spotrebný úver je možné získať jednoducho a rýchlo, peniaze môže mať klient na účte už za 20 minút od začiatku vypĺňania žiadosti,“ dodáva Štefan Frimmer, hovorca Slovenskej sporiteľne. Pri tomto úvere tiež nemusíte mať bežný účet v tejto banke. 

Minimálne si u banky musíte požičať 700 eur na rok až 10 rokov. Za vedenie úverového účtu zaplatíte poplatok mesačne 2,99 eur a za poskytnutie úveru od 39 do 239 eur podľa jeho výšky. Bežný úrok sa pohybuje od 10,9% ročne. Ak si do banky budete posielať aj výplatu môžete dostať lepší úrok od 8,9%.

 Banka  Produkt  Lákadlá Podmienky
Tatra banka Bezúčelový úver Classic Odpustenie prvej splátky a prvého poplatku za správu úveru Úver minimálne na dva roky
Slovenská sporiteľňa  Spotrebný úver na Čokoľvek 40 eur v hotovosti Minimálny úver 700 eur na rok
VÚB banka Flexipôžička Bez poplatku za vedenie úverového účtu a poskytnutie úveru, hovovosť 200 eur   
Poštová banka Dostupná pôžička Bez poplatku za poskytnutie úveru, elektronika od 1 eura. Účet v banke
Prima banka  Pôžička  Bez poplatku za poskytnutie úveru Výška úveru do 15 tisíc eur
UniCredit Bank Spotrebný bezúčelový úver Bez poplatku za poskytnutie úveru Úver maximálne na 7 rokov
ČSOB Spotrebný úver Bez poplatku za poskytnutie úveru a odklad prvých 3 splátok aktívne využívanie účtu
OTP banka Spotrebný úver  Akciový úrok od 8,5 % ročne  
Raiffeisen banka Pôžička bez úrokov do 200 eur so splatnosťou pol roka

Poštová banka ponúka úvery bez poplatku za poskytnutie pôžičky (29,87 €), ale len keď si v banke založíte aj účet. Banka dokonca od vás nebude chcieť ručiteľa ani potvrdenia o príjme, ak pracujete na Slovensku. Lákavá je aj možnosť získať odklad splátok až na 6 mesiacov. Od Poštovej banky si môžete požičať najmenej 400 eur na 20 mesiacov. K spotrebným úverom môžete získať aj elektrospotrebiče Samsung už od 1 eura. Akcia platí až do Vianoc.

Prima banka ponúka úver bez poplatku za spracovanie, pokiaľ máte u nej otvorený aj Osobný účet. Ak úver budete aj splácať z tohto účtu dostanete zľavu 2 eurá mesačne z poplatku za vedenie úverového účtu. Banka sľubuje rýchlosť a málo papierovačiek pri schvaľovaní úveru. Ak máte príjem zo závislej činnosti, väčšina bánk žiadne potvrdenie nevyžaduje, príjem si overí priamo v Sociálnej poisťovni. Tiež nepotrebujete ručiteľa. Výška úveru je však limitovaná do 15 tisíc eur. Banka sľubuje, že vám požičia 2000 eur za 30 eur, čo je zrejme úver na dlhšie obdobie. 

VÚB banka už od polovice septembra láka klientov na spotrebný úver nielen bez poplatku za poskytnutie úveru (2% z požičanej sumy, min. 33 eur) , ale aj bez poplatku za vedenie úverového účtu (2,99 eur mesačne), ktorý odpustí až do konca splatnosti. Od novembra VÚB banka pridala aj vianočný darček až do výšky 200 eur, podľa od výšky úveru. 

Nový hráč na slovenskom bankovom trhu -Raiffeisen banka tiež pripravila pre klientov vianočnú akciu. Do 24. decembra ponúka pôžičku 200 eur bez poplatkov, bez úrokov a so splatnosťou do 6 mesiacov. Banke tak vrátite iba to, čo ste si požičali.

Úver 2000 eur na dva roky pri príjme 500 eur v čistom 
Banka ročný úrok RPMN mesačná splátka spracovateľský poplatok  Mesačný poplatok za správu úveru
OTP banka od 8,5% 11,86% 90,91 € 0 € 2,50 €
ČSOB od 8,9% 11,65% 91,28 € 0 € 2  €
Slovenská sporiteľňa 9,9 % 18,39%  79 € 2,99 € 99,35 €
Tatra banka od 9,9 % 24,25% 92,32 € 2 % z výšky úveru, min. 30 € max. 300 €, 3 €
UniCredit Bank 10,99 % 14,19 % 93,21 € 0 € s účtom v banke 2,20 €
Poštová banka 24,5 % 27,41 % 109 € 0 € s účtom v banke 0 €


UniCredit Bank tiež láka klientov na spotrebný bezúčelový úver bez poplatku za poskytnutie (ušetríte 2,00 % z úveru, min. 30 eur). Úver je možné čerpať až do výšky 25 tisíc, maximálne na 7 rokov za úrok 10,99 % ročne. Akcia platí do konca novembra.

Poplatok za poskytnutie úveru odpúšťa v rámci akcie aj ČSOB. Ušetríte tiež niekoľko desiatok alebo stoviek eur podľa výšky úveru. ČSOB si štandardne účtuje poplatok za spracovanie úveru vo výške 2% zo sumy úveru (min. 35 eur). Pri žiadosti o spotrebný úver si nemusíte ani v tejto banke zakladať bežný účet. Ušetríte tak na poplatku za vedenie účtu 2 eurá mesačne. 

ČSOB vám navyše ponúkne aj možnosť odkladu prvých 3 splátok. Spotrebný úver môžete získať bez dokladovania účelu, bez ručiteľa či spolužiadateľa, bez založenia nehnuteľnosti a bez potvrdenia o príjme. Táto banka ponúka úrok od 8,9 %.na spotrebný úver . Zvýhodnenú sadzbu zníženú o 1% dostanete len ak ste na účte aktívny, chodí vám tam minimálne 400 eur mesačne, platíte inkasom a trvalým príkazom a máte zostatok na účte 300 eur. Ak podmienky nebudete plniť banka vám úrokovú sadzbu zvýši o 2%, bez možnosti ju naspäť znížiť. Akcia trvá do Vianoc.

OTP banka ponúka už od začiatku septembra akciový úrok od 8,5 % p.a. na spotrebnom úvere. Banka sľubuje expresné vybavenie úveru na počkanie a odpustenie poplatku za poskytnutie úveru. Za vedenie úverového účtu zaplatíte 2,50 eur mesačne. Zriadenie účtu v OTP banke nie je podmienkou na poskytnutie spotrebného úveru. 

Oberbank tiež láka na úvery s výhodnými úrokovými sadzbami hoci nespomína vianočnú akciu. Poplatky síce neodpúšťa, ale sľubuje ich nízke. Napríklad poplatok za spracovanie od 100 eur, ale iba pri úvere s fixáciou na 5rokov alebo dlhšou, a vo výške od 30 tisíc eur. Navyše úver musíte čerpať jednorázovo. Ak ho budete čerpať postupne poplatok bude 130 eur. Banka ponúka bežný účet prvý rok zdarma. Akcia platí pre žiadosti podané do konca novembra.

Kto si chce vianočné nákupy riešiť cez akciový spotrebný úver mal by si uvedomiť, že splácať ho niekoľko mesiacov rokov nie je vôbec príjemné. Za úver skoro vždy zaplatíte banke viac ako ste si požičali. 

Neprehliadnite:
Porovnanie úrokov na spotrebných úveroch
Akciové ponuky bánk
Banky spustili akcie aj na spotrebáky
Foto: BANKY.sk