Banky aktívne menili úroky na viazaných vkladoch

Autor: Ľudovít Petržala
08.11.2012 (16:15)

Po pokojnom období, keď iba málo bánk menilo svoje sadzby na viazaných vkladoch tu opäť máme výrazný nárast aktivity. Zmeny sa uskutočnili ako na účtoch vedených v eurách, tak aj na devízových a celkovo päť bánk menilo svoje sadzby. 

ČSOB  upravila svoje úroky k 31. októbru.Aktuálne ak si v ČSOB zriadite termínovaný účet v eurách s viazanosťou na jeden rok, tak dostanete úrok 1,50% namiesto pôvodných 1,80%, taktiež aj pri trojročnej viazanosti klesli sadzby a to na 2,30% z 2,70%.

Výrazné zmeny v sadzbách eurových termínovaných účtoch urobila VÚB banka. Tá ich upravovala 1. novembra a zmeny nastali v obidvoch vkladových pásmach a pri takmer všetkých viazanostiach, pričom pribudla aj nová- 42 mesačná viazanosť. Aktuálne sadzby si môžete pozrieť tu.

Najvýraznejšie zníženie bolo pri prvom vkladovom pásme a viazanostiach 6, 9 a 12 mesiacov, kde pôvodná sadzba bola o 0,4% vyššia.

Okrem úprav termínovaných vkladov VÚB zmenila aj úrok pri produkte Flexivklad na tri roky z 2,00% na 1,70% a pri produkte Flexivklad na štyri roky z 2,20% na 2,10%.

Zmeny sadzieb sa dotkli aj devízových účtov, kde banky menili najmä účty vedené v českých korunách. Tu najvýraznejšie zníženie urobila Volksbank, ktorá pri ročnej viazanosti ponovom ponúka úrok 1,70% za rok namiesto pôvodných 2,20%. Zmeny však urobili aj ČSOB banka a Tatra banka. Vo všetkých prípadoch išlo o znižovanie sadzieb. Aktuálne úroky jednotlivých bánk pri termínovaných účtoch v českých korunách si môžete pozrieť tu.

V nasledovnej tabuľke si môžete pozrieť päť bánk, ktoré vám ponúknu najlepšie úrok na termínovanom vklade v eurách, ak sa rozhodnete uložiť sumu 7 000 eur na dva roky.

Banka Úroková sadzba (% p.a.)
Prima banka  3,70 (ak máte v banke aj osobný účet, inak 2,70)
Privatbanka 3,40
Poštová banka 3,30
OTP banka  3,00
UniCredit Bank 2,50


 
Neprehliadnite:
Tri banky znížili úroky na termínovaných vkladoch
Porovnajte si termínované vklady
Porovnajte si hypotéky

 
 

 
 
Foto: BANKY.sk