Banky stále lákajú na hypotéky zľavami s podmienkami

Autor: Andrej Dorič
11.03.2013 (07:00)

Od začiatku roka, ale intenzívnejšie s príchodom jari banky opäť lákajú klientov na lacné hypotéky a pridávajú aj poplatkové zľavy. BANKY.sk Vám opäť prinášajú ich prehľad.  
 
Viaceré banky (ČSOBmBankPrima bankaTatra bankaOberbank) ponúkajú ako lákadlo odpustenie poplatku za poskytnutie úveru. Ušetriť môžete niekoľko stoviek eur, pretože poplatok sa pohybuje zvyčajne okolo 0,8% z hodnoty úveru. 

Menej bánk pridáva klientom aj vedenie úverového účtu zadarmo (mBank, Oberbank) či predčasné splátky bez poplatkov (mBank, ČSOB). Aj tu môžete ušetriť niekoľko eur mesačne či niekoľko desiatok eur ročne. Prehľad akcií na hypotéky si pozrite tu.

Pozor si dávajte na podmienky za akých banky zľavy poskytujú. V ČSOB napríklad mimoriadne splátky môžete urobiť iba cez smartphone alebo tablet a minimálne musíte mesačne splatiť 200 eur. V Obebank zaplatíte nulový poplatok za úver len, ak si vyberiete fixáciu úrokovej sadzby dva alebo viac rokov a výška vášho úveru je viac ako 30 000 eur. 

Prima banka vám odpustí poplatok za poskytnutie úveru keď si u nej zriadite Osobný účet. Nemusí si naň síce posielať výplatu, ale platiť zaň každá mesiac budete.Tatra banka vám zase odpustí poplatku len pri hypotékach kde dokladujete príjem. 

Výhodné úroky s podmienkami

Samozrejme každá banka sľubuje výhodný úrok, ale tiež s rôznymi podmienkami, ako to už býva. Tie sa teraz pohybujú od 2% do 6%. Prima banka všetkým klientom, ktorí si vyberú 3-ročnú fixáciu a financovanie do 80 % hodnoty nehnuteľnosti sľubuje úrokovú sadzbu 4,19 %.

V ČSOB môžete získať zvýhodnený úrok len ak využívate svoj bežný účet aktívne alebo si priplatíte v jej sesterskej poisťovni poistenie nehnuteľnosť a poistenie úveru.

mBank pri mHypotéke ponúka úrok 1,99%, ktorý je nanižší na trhu . Na to, aby ste však takúto sadzbu získali, tak hypotékou môžete financovať len 50 % kupovanej nehnuteľnosti, mať variabilnú sadzbu a poistený úver. Prehľad úrokov na hypotékach si pozrite tu.

UniCredit Bank ponúkala do konca februára zaujímavý úrok na hypotéku 3,59 % pri dvojročnej fixácii úroku a 3,99 % pri fixácii úroku na 3 roky. Mala však podmienky, že si musíte u nej otvoriť účet a mesačne na ňho posielať 1,5 násobok úverovej splátky.

Neprehliadnite:
Kedy sa oplatí americká hypotéka
Prevzatie hypotéky môže a nemusí byť výhodné
Oplatí sa viac hypotéka alebo spotrebák na bývanie
Foto: BANKY.sk