Sberbank ponúka nový prémiový účet. Oplatí sa?

Autor: redakcia Banky.sk
20.06.2013 (07:30)

Sberbank Slovensko predstavila nový účet s názvom Môj účet Domov, ktorý má byť unikátny na trhu. BANKY.sk sa pozreli na to, či je to naozaj tak. 

Nový Môj účet Domov vyvinula Sberbank Slovensko na základe analýzy mesačných výdavkov Slovákov. Platby za mobil, internet, televíziu, elektrinu a plyn tvoria podstatnú časť výdavkov každej domácnosti. Práve na tieto výdavky sa banka zamerala a ponúka klientom účet, ktorý im tieto výdavky zníži.

Ako funguje zľava z mesačných výdavkov na účte Môj účet Domov:

Zľava je vo výške 5% z odchádzajúcich platieb pre vybraných dodávateľov plynu, elektriny či telekomunikačných služieb ako sú SPP, VSE, ZSE, SSE, O2, Telekom, Orange, VNET, Slovanet, UPC, Vemex, AntikTelecom.

• Zľava sa dá uplatniť na mesačné platby do výšky 300 eur – to znamená, že maximálna zľava je 15 eur.

• Na Môj účet Domov musí pravidelne prichádzať príjem alebo iné platby, v súčte minimálne vo výške 700 eur mesačne. Pokiaľ túto spodnú hranicu nedodržíte, v danom mesiaci nebudete mať nárok na 5% zľavu.
 
Avšak nič nie je zadarmo. Môj účet Domov zaradila Sberbank do cenovo najvyššej triedy a zaplatíte za neho 9,99 eur mesačne, čo je cena, podobná prémiovým balíkom v iných bankách na Slovensku.

BANKY.sk sa pozreli  na podobné účty v danej cenovej úrovni a porovnali sme ich pri transakciách, ktoré sú najbežnejšie.

 
CSOB
UCB
Slov. sporitelna
Sberbank
Mesačný poplatok 9,00 € 9,99 € 8,90 €  9,99 €
Cena balíka po zľave 0 € 9,99 € 0 € 9,99 €
Podmienky na zľavu Aktíva v ČSOB min. 15 000 €       - Aktíva v SLSP min. 15 000 €        -
Platby jednorazové (elektronické) neobmedzene  neobmedzene neobmedzene neobmedzene
Platby u obchodníka neobmedzene neobmedzene neobmedzene neobmedzene
Výber z domáceho bankomatu neobmedzene neobmedzene neobmedzene neobmedzene
Výber z cudzieho bankomatu neobmedzene neobmedzene neobmedzene 2x mesačne
Trvalé príkazy/inkasá neobmedzene neobmedzene neobmedzene neobmedzene
Vydanie platobnej karty bezplatné  bezplatné  bezplatné bezplatné
EXTRA výhody - Cestovné poistenie
- Vlastný obrázok na platobnú kartu
- Pri aktívnom používaní výhodnejší úrok na sporení
- Zľavy pri investovaní do Pioneer fondov
- 50%-nú zľavu z ročného prenájmu bezpečnostnej schránky
- 0,5% odmena za platby platobnou kartou - Zľava 5% z platieb za mobil, internet, TV, elektrinu, plyn (zľava max. 15 €)
- Sporiaci účet so zvýhodneným úrokom
  
Pri účtoch v tejto cenovej triede banky ponúkajú klientom množstvo bezplatných transakcií. ČSOB aj Slovenská sporiteľňa (SLSP) má vernostný program, v rámci ktorého môžete získať zľavu z poplatku za vedenie účtu 100%. 

Poplatky za Môj účet Domov vám vykompenzuje 5% zľava, ktorú môžete získať za platby vybraným dodávateľom. Ak ste zvyknutý vyberať peniaze z ktoréhokoľvek bankomatu, v Sberbanke by ste si to museli ustriehnuť. V rámci mesačného poplatku za Môj účet Domov môžete z cudzieho bankomatu vyberať iba 2 krát do mesiaca. Ostatné výbery z bankomatu inej banky sú spoplatnené.

sberbank5%

Keďže bežné bankové služby sú v balíkoch (v najvyššej cenovej triede) zahrnuté neobmedzene, balíky sa líšia EXTRA výhodami, ktoré jednotlivé banky ponúkajú. Prehľad EXTRA výhod je uvedený v tabuľke.

Môj účet Domov ponúka výhodu vo forme zľavy 5% z platieb pre vybraných dodávateľov, čo tento účet robí atraktívnym, pokiaľ viete získať na zľave viac, než je výška mesačného poplatku za vedenie účtu.

Dobrá správa je, že "Môj účet Domov bude mať takúto výhodu dlhodobo a nejde o krátkodobú akciu", hovorí Michaela Trenčáková, riaditeľka odboru vývoja produktov Sberbank Slovensko.

Neprehliadnite:

Foto: BANKY.sk