Jesenné novinky v bankových úveroch

Autor: Jana Sedláková
27.09.2013 (07:00)

V boji o klienta banky prinášajú na jeseň novinky, ktoré vám ušetria nemalé peniaze. Dajte si však pozor na akciové podmienky.  
 
VÚB banka pripravila pre všetkých, ktorí sa rozhodnú čerpať Flexipôžičku niekoľko zmien, ktoré môžu klientovi priniesť úsporu na úrokoch či poplatkoch.

Systém zliav

Pokiaľ máte vo VÚB banke zriadený Flexiúčet v cenovom pásme 3-5 (to znamená, že zaň platíte mesačný poplatok 5,00 - 9,00 EUR), dostanete zľavu z úrokovej sadzby 0,8%. Pokiaľ si do VÚB bankynechávate posielať mzdu, úrok vám znížia o ďalších 0,8%. Zľavu z úroku vo výške 0,4% získate, ak si úver necháte poistiť. 

A nakoniec, ak máte plynofikáciu s SPP Distribúcia, váš úrok poklesne o 1%. Suma sumárum, ak využijete všetky spomínané možnosti, môžete získať úver až o 3% lacnejšie. Nezabúdajte však, že poistenie úveru i vedenie Flexiúčtu nie je zadarmo.

TIP: Pozrite si ponuku Flexiúčtov

Služba Flexibilita

Stalo sa Vám, že ste sa s bankou chceli dohodnúť na zmene v termíne mesačnej splátky, alebo ste požiadali o odklad, alebo inú zmenu a prekvapila vás výška poplatku, ktorý si za to banka zaúčtovala? 

Od septembra máte možnosť zriadiť si k Flexipôžičke službu Flexibilita, ktorá vám zaručuje možnosťvykonať 3 zmeny zmluvných podmienok počas celej splatnosti úveru. Avšak táto služba nie je zadarmo, VÚB banka si za ňu účtuje poplatok 1 EUR mesačne. Podľa aktuálneho cenníka je poplatok za zmenu zmluvných podmienok 40 EUR. 

Čiže ak by ste mali úver so splatnosťou 10 rokov, za službu Flexibilita by ste zaplatili 120 x 1 EUR = 120 EUR. Ak by ste túto zlužbu nemali, a urobili by ste počas 10 rokov 3 zmeny v úverovej zmluve, zaplatili by ste tiež poplatok 3 x 40 EUR = 120 EUR (za predpokladu, že sa výška poplatkov za 10 rokov nezmení). 

Ak by ste urobili menej ako 3 zmeny, zaplatili by ste sa službu Flexibilita zbytočne viac. To, či so službou Flexibilita ušetríte, závisí od toho, koľko zmien počas splatnosti úveru vykonáte a akú dlhú máte splatnosť úveru.

Minimálny vek 

Minimálny vek na poskytnutie Flexipôžičiek za znížil z 23 na 18 rokov. Avšak klientom do 23 rokov VÚB banka poskytne úver maximálne do 10 000 EUR.

Žiadateľ manžel/-ka

Pokiaľ o Flexipôžičku žiada jeden z manželov, maximálna výška úveru bez toho, aby druhý partner vystupoval ako spoludlžník, sa zvýšila z 5 000 EUR na 10 000 EUR.

• Pozrite si aktuálne zľavy aké ponúka VÚB banka na Flexipôžičky.

Novinky v ČSOB

ČSOB tiež pripravila pre svojich klientov novinky v oblasti úverov. Pozrime sa aké:

Zníženie úrokovej sadzby

ČSOB ponúka zníženie úroku až o 2%, pokiaľ využívate svoj účet Pohoda alebo Extra Pohoda aktívne. Čo to znamená? Že si necháte na bežný účet zasielať výplatu (min. 400 EUR), máte zriadený jeden trvalý príkaz a inkaso a váš priemerný mesačný zostatok na účte neklesol pod 300 EUR. Samozrejme, tieto podmienky musíte spĺňať každý mesiac. 

TIP: Pozrite si, kedy môžete mať účet Pohoda alebo Extra Pohoda  bez poplatku.


Bez návštevy pobočky

Tí, ktorí už sú klienti ČSOB, môžu si vybaviť úver cez telefón. Stačí zavolať na call centrum, zmluvy doručí kurér. Ostatní sa návšteve pobočky nevyhnú. ČSOB banka tvrdí, že úver si klient vybaví počas jednej návštevy pobočky. Odporúčame však vopred si overiť, aké doklady je potrebné banke predložiť.

Odporucame
Foto: BANKY.sk